Vukotića traže i zbog utaje poreza - Volim Podgoricu

Vukotića traže i zbog utaje poreza

Crnogorski pravosudni organi dostavili su tužilaštvu u Beogradu zamolnicu za saslušanje Jovice Vukotića zbog utaje poreza, objavio je Tanjug. Ta informacija nije zvanično potvrđena iz Ministarstva pravde, uz obrazloženje da nijesu u obavezi da imaju informacije o predmetima koji nijesu pravosnažno okončani. Agencija je prenijela da će Vukotić tim povodom biti saslušan sledeće sedmice.
Ispitivanje će se najvjerovatnije obaviti u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, zbog primjene jakih mjera obezbjeđenja.
Što se tiče utaje poreza, Crna Gora je uputila zamolnicu za saslušanje na osnovu bilateralnog sporazuma o međunarodnoj saradnji u krivičnim stvarima.
Nakon saslušanja, Crna Gora može da traži Vukotićevo izručenje, a može i da ustupi taj slučaj Srbiji.
Drugi osnovni sud u Beogradu potvrdio je odluku kojom je određen pritvor do 30 dana Jovici Vukotiću, osumnjičenom za falsifikovanje pasoša, a kojeg mediji označavaju kao vođu „škaljarskog klana”.
– Krivično vanpretresno vijeće suda odbilo je žalbu odbrane i potvrdilo rješenje kojim je osumnjičenom određen pritvor do 30 dana – rekla je portparol suda Irina Kovačević.
Vukotiću je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da ne ponovi krivično djelo. On se sumnjiči da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave, odnosno pasoša, sa kojim je uhapšen u Turskoj prije dvije nedjelje. Prilikom hapšenja u Turskoj, Vukotić je koristio lažni makedonski pasoš.
Za krivično djelo falsifikovanje isprave zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora. Vukotić je državljanin i Srbije i Crne Gore. On je uhapšen u Turskoj zbog korišćenja lažnih dokumenata, nakon čega je deportovan u Srbiju.

(Dan)

1 komentar

  1. I am very happy to read this. This is the type of info that needs to be given and not the accidental misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com