Đukanović uručio Tatjani Vukićević medalju čovjekoljublja - Volim Podgoricu

Đukanović uručio Tatjani Vukićević medalju čovjekoljublja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je Medaljom čovjekoljublja Nikšićanku Tatjanu Vukićević, koja je donirala bubreg mladom komšiji Nikoli Mijuškoviću.

 

 

Đukanović je tom prilikom kazao da mu je zadovoljstvo i čast da u ime države Tatjani Vukićević uruči medalju za čovjekoljublje, prvu koja se dodjeljuje i prvo odlikovanje uopšte koje on daje jednom crnogorskom građaninu.

On je čestitao humanoj Nikšićanki na hrabrom, ljudskom odgovornom činu koji je produžio život jednom mladom čovjeku i učinio ga kvalitetnijim.

“Ovakvi gestovi imaju dublje i dalekosežnije poruke, posebno u vremenu globalne tranzicije i ubrzanih promjena u kojima zaboravljamo na tradicionalne vrijednosti društva. Tatjana Vukićević je svojim činom ukazala na te vrijednosti i podstakla sve nas da na humaniji način postupamo prema ljudima”, poručio je predsjednik države.

Vukićević je s ponosom istakla da joj je čast što je prvi dobitnik medalje čovjekoljublja. Istakla je da je svom sugrađaninu pomogla iskreno i od srca, nadajući se da će njena odluka biti inspirativna za sve ljude u Crnoj Gori da probude duh zajedništva i porodičnih vrijednosti.

 

Podsjetimo, nikšićka heroina Tatjana Vukićević je, prije nekoliko mjeseci, donirala bubreg i spasila život Mijuškoviću, a njena humanost zadivila je ne samo Crnu Goru, nego i cijeli region.

 

Nedavno je od Vukićević Opštine Nikšić dobila Specijalnu povelju ovog grada, a ministar zdravlja Kenan Hrapović uručio joj je zahvalnicu za humanost i plemenitost.

IZVOR: cdm.me

 

1 komentar

  1. I’m really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A couple of my blog audience have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any advice to help fix this problem?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com