Home / NOVOSTI / Društvo / Đukanović uručio Tatjani Vukićević medalju čovjekoljublja
Foto: standard

Đukanović uručio Tatjani Vukićević medalju čovjekoljublja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je Medaljom čovjekoljublja Nikšićanku Tatjanu Vukićević, koja je donirala bubreg mladom komšiji Nikoli Mijuškoviću.

 

 

Đukanović je tom prilikom kazao da mu je zadovoljstvo i čast da u ime države Tatjani Vukićević uruči medalju za čovjekoljublje, prvu koja se dodjeljuje i prvo odlikovanje uopšte koje on daje jednom crnogorskom građaninu.

On je čestitao humanoj Nikšićanki na hrabrom, ljudskom odgovornom činu koji je produžio život jednom mladom čovjeku i učinio ga kvalitetnijim.

“Ovakvi gestovi imaju dublje i dalekosežnije poruke, posebno u vremenu globalne tranzicije i ubrzanih promjena u kojima zaboravljamo na tradicionalne vrijednosti društva. Tatjana Vukićević je svojim činom ukazala na te vrijednosti i podstakla sve nas da na humaniji način postupamo prema ljudima”, poručio je predsjednik države.

Vukićević je s ponosom istakla da joj je čast što je prvi dobitnik medalje čovjekoljublja. Istakla je da je svom sugrađaninu pomogla iskreno i od srca, nadajući se da će njena odluka biti inspirativna za sve ljude u Crnoj Gori da probude duh zajedništva i porodičnih vrijednosti.

 

Podsjetimo, nikšićka heroina Tatjana Vukićević je, prije nekoliko mjeseci, donirala bubreg i spasila život Mijuškoviću, a njena humanost zadivila je ne samo Crnu Goru, nego i cijeli region.

 

Nedavno je od Vukićević Opštine Nikšić dobila Specijalnu povelju ovog grada, a ministar zdravlja Kenan Hrapović uručio joj je zahvalnicu za humanost i plemenitost.

IZVOR: cdm.me

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com