Oni koji su ranije dijalog sa partijom na vlasti nazivali izdajom najavili saradnju - Volim Podgoricu

Oni koji su ranije dijalog sa partijom na vlasti nazivali izdajom najavili saradnju

Ne ulazeći da li se radi o nedoraslosti ili namjernom stvaranju konfuzije, krajnje je vrijeme da rukovodstvo crnogorske Skupštine uozbilji rada na konstituisanju tijela i metoda rada kojim bi otpočele aktivnosti na unaprijeđenju izbornog zakondavstva i demokratskog izbornog ambijenta, saopšteno je iz Demosa.

Oni su poručili da je navodni rad putem kolegijuma koji je tehnički i političko nenadležno tijelo krajnje “neadekvatan i neozbiljan” pistup važnom pitanju, čak i da nije “krnje kao što jeste sada”.

“Ovako se stoji u mjestu, uz već viđene verbalne repertoare provincijske politke.  Naime, gubljenje vremena je praćeno i neozbiljnim,  paušalnim ocjenama koje se čak proglašavaju stavovima Skupštine. Tako je saopšteno i da je Skupština protiv učestvovanja nevladinog sektora u zajedničkom radu. Taj stav, koji Demos apsolutno ne dijeli,  mogu da saopštavaju samo pojedinačni  politički subjekti selektivno okupljeni kod predsjednika Skupštine, a nikako u ime Skupštine u cjelini”, saopšteno je iz te partije.

Oni su iskzali žaljenje što moraju da podsjećaju predsjednika Skupštine, “ne ulazeći u to da li samostalno ili po instrukcijama vodi tu konfuzno neozbiljnu aktivnost”, da je osnovno demokratsko pravilo učešće i konsultovanje svih političkih stranaka koje čine skupštinski sastav i dodaju da je ovo pravilo do sada ignorisano, “vjerovatno iz nekog interesa vladajuće stranke”.

“Apsurdnost takvog pristupa se ogleda i u svijetlu činjenice, da su sve stranke, pa i one koje su raniji dijalog sa partijom na vlasti agresivno-propagandno proglašavale za nacionalnu izdaju, ovoga puta javno izrazile spremnost da na posebnom tijelu, konstruktivno rade sa predstavnicima vlasti i opozicije na unaprijeđenju izbornog zakonodavstva. Blokada rada na samom početku, iz nekog interesa vladajuće stranke i krugova oko nje, je za svaku osudu, posebno u uslovima kada domaća javnost i međunarodne adrese pokazuju veliki interes za eventualne demokratske domašaje ove ozbiljne političke inicijative”, zaključuje se u saopštenju Demos-a.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com