Sanjin Sefić je prošao na crveno i usmrtio dvije studentkinje, pa pobegao: Evo koliku je kaznu dobio - Volim Podgoricu

Sanjin Sefić je prošao na crveno i usmrtio dvije studentkinje, pa pobegao: Evo koliku je kaznu dobio

Sanjin Sefić, koji je 2016. godine automobilom usmrtio dvije studentkinje u Sarajevu i pobjegao sa mjesta nesreće, osuđen je danas na 14 i po godina zatvora.

Sefić je bio optužen da je 10. oktobra 2016. uveče, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, automobilom “golf 6”, krećući se brzinom od oko 105 kilometara na sat i prošavši na crveno svijetlo na semaforu, ubio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentkinje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, posle čega je pobjegao.

Međutim, Sud Kantona Sarajevo prihvatio je stav vještaka Milana Vujanića da je Sefić vozio brzinom od 65 kilometara na sat prilikom udara u djevojke koje su se nalazile, kako navodi sud, mimo pješačkog prelaza.

 

Sud je uzeo u obzir i nalaz vještaka Ševala Kovačevića da je Sefić prošao kroz crveno, dok je na pješačkom prelazu bilo zeleno svijetlo.

Hapšenje Sefića Foto: Printskrin

Ostali koji su se teretili da su pomagali Sefiću da pobjegne u Srbiju proglašeni su krivim, ali su oslobođeni, prenosi portal Kliks.ba.

Sefiću je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom na pet godina, bez uračunavanja dosadašnjeg vremena provedenog u pritvoru.

Oslobođen je plaćanja troškova suđenja i oni idu na teret budžeta.

Sefić je nakon nesreće pobjegao u Srbiju, gdje je uhapšen, a nakon boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, izručen je bosanskom pravosuđu početkom januara prošle godine.

Da podsjetimo, nakon što u Srbiji uhapšen Sanjin Sefić, građani Sarajeva pokrenuli su peticiju da se ovaj ubica osudi na doživotnu kaznu zatvora.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com