DUŠKO, OPRAŠTAM TI ŠTO SAM TE GURAO! Tramp se ponovo sreo sa crnogorskim premijerom, I O OVOM SUSRETU SE PRIČA! - Volim Podgoricu

DUŠKO, OPRAŠTAM TI ŠTO SAM TE GURAO! Tramp se ponovo sreo sa crnogorskim premijerom, I O OVOM SUSRETU SE PRIČA!

Šef Bijele kuće prišao Markoviću i drugarski se pozdravio s njim iako ga je prije toga nekoliko puta ponizio, pa i nazvao „cmizdravom propalom kučkom“

NJUJORK – Crnogorski premijer Duško Marković ponovo je imao bliski susret treće vrste sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom.

Međutim, ovog puta, tokom susreta u hodniku u vrijeme zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prvi čovjek vlade u Podgorici konačno je mogao da odahne – šef Bijele kuće nije ga gurao po sali, optužio za nuklearnu apokalipsu, a nije ga ni vrijeđao. Bar koliko nam je poznato.

 

FOTO: PRINTSCREEN

Civilizovano

Ovog puta susret je djelovao prilično civilizovano, a dvojica političara su se srdačno rukovala uprkos ogromnom balastu koji su ostavili njihovi prethodni susreti. O čemu su razgovarali nije baš poznato. Ono što je kabinet crnogorskog premijera objavio prilično je šturo i napisano kao po formuli.

– Marković je drugog dana 73. zasjedanja GS UN razgovarao s predsednikom SAD. Među gotovo dvije stotine državnika pred početak svečanog ručka, američki predsjednik prišao je našem premijeru i u kraćem srdačnom razgovoru istakao prijateljstvo i partnerstvo Crne Gore i SAD – piše u saopštenju.

Na snimku koji su objavili, vidi se da je Tramp prepoznao Markovića, mahnuo mu, pa uperio prstom u njega kao da govori: „Ti li si taj.“ Onda mu je prišao i pričali su minut ili dva, rukujući se. Djelovalo je kao da između njih nikad nije bilo problema, pa se mnogima učinilo da se desilo nešto nalik čuvenoj sceni iz filma „Balkanski špijun“ kad Ilija Čvorović kaže: „Đura će ti oprostiti što te je tukao.“ Otprilike, kako se spekuliše, Tramp je „oprostio“ Markoviću sve uvrede koje mu je uputio.

Reči insajdera

Podsjetimo, njihov prvi susret na samitu NATO u Briselu 2017. bio je hit jer je Tramp uletio i odbacio Duška kako bi on bio u prvom planu. Nakon toga je za Crnogorce rekao da su agresivan narod i da misli da bi upravo oni mogli da izazovu treći svjetski rat, da bi se zatim u javnosti pojavile i njegove riječi o crnogorskom premijeru. Trampova savjetnica Omarosa Manigolt Njuman rekla je da je on Markovića nazvao „cmizdravom propalom kučkom“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com