Home / PG INFO / Aktuelno / POSKUPLJUJE VODA U PODGORICI? Krivo partijsko zapošljavanje? Evo koliko zaposlenih ima u Vodovodu
Vodovod Podgorica

POSKUPLJUJE VODA U PODGORICI? Krivo partijsko zapošljavanje? Evo koliko zaposlenih ima u Vodovodu

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da će provjeriti da li u “Vodovodu i kanalizaciji” ima viška zaposlenih, nakon što je na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada opozicija ponovila da je to preduzeće klasičan primjer partijskog zapošljavanja i da se broj radnika posljednjih godina enormno uvećao.

“Bavićemo se time. Ako bude tako, imamo službi u gradu koje imaju manjak zaposlenih, tako da bi ti ljudi bili tamo preraspoređeni”, naveo je Vuković na današnjoj sjednici Glavnog grada.

On je istakao da činjenica da je Evropska unija dala deset i po miliona granta “Vodovodu I kanalizaciji” za projekte, najbolje govori da li je to tačno.

“Ako je Vodovod leglo partijskog zapošljavanja, kako je moguće da smo dobili podršku od 10,5 miliona eura za uređaj za prečišćavanje otpadnih voda”, kazao je Vuković.

Odbornik Građanskog pokreta URA Luka Rakčević kazao je da je za plate zaposlenih u “Vodovodu i kanalizaciji” 2001. godine izdvajano milion i po, a danas je ta cifra četiri i po puta veća.

Direktor “Vodovoda i kanalizacije” Vladan Vučelić kazao je da smatra da u tom preduzeću ima optimalan broj zaposlenih.

On je istakao, odgovarajući na pitanje da li će voda poskupjeti, da “kada se stvore zakonski uslovi, biće promijenjena tarifa”.

“Svi razlozi koji su postojali za povećanje cijena u prošloj godini su isti, samo što još ima dodatno puno razloga koji takođe upućuju na potrebu hitne izmjene tarifne politike i da budem potpuno jasan, čim se stvore zakonski uslovi, da se tarifna politika ovog preduzeća izmjeni, jer je ona potpuno neodrživa, ona će što se tiče Vodovoda i kanalizacije biti predložena osnivaču, nadam se u drugom odnosu i stavljanju te tačke na dnevni red Skupštine”, rekao je Vučelić.

Kako je saopšteno u preduzeću “Vodovod i kanalizacija” ima 597 zaposlenih, od toga je njih 538 zaposleno na neodređeno, dok 49 radnika ima ugovor na određeno vrijeme. Imaju deset pripravnika.

Odbornik Demokrata Vladimir Čađenović upitao je Vučelića šta je bilo sa projektom ugradnje individualnih vodomjera u zgradama, gdje se očitava potrošnja preko zajedničkih.

“Bivši gradonačelnk Stijepović je obećao gostujući u Živoj istini, da će Vodovod o svome trošku zamijeniti te vodomjere”, kazao je Čađenović.

Vučelić tvrdi da to nije niko obećao, a gradonačelnik Vuković je kazao da ne zna da li je Stijepović to kazao.

Rakčević je kazao da su, nakon što je gradonačelnik Vuković predložio Skupštini da na današnjoj sjednici odbije predlog URA o zabrani stambene i poslovne gradnje na prostoru Njegoševog parka i nekadašnje Kasarne “Morača”, zatražili da se zakaže vanredna sjednica na kojoj bi se samo ol tome raspravljalo.

Odbornici su danas usvojili, između ostalog, predlog odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o ustupanju Ugovora o dokapitalizaciji privrednog društva „Novi duvanski kombinat“ AD Podgorica, izvještaj o radu „Vodovoda i kanalizacije“, “Čistoće”, “Zelenila”, “Deponije”, “Sporstkih objekata” i drugih preduzeća za 2017.godinu.

Vijesti

loading...

One comment

  1. Dje ina manjka radnika da odma konkurisemo?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *