OTIMAO DJEVOJČICE, ŠIŠAO IH, PA SILOVAO “Malčanski berberin” na slobodi, roditelji STRAHUJU ZA SVOJU DJECU, misle da sada ovako TRAŽI ŽRTVE - Volim Podgoricu

OTIMAO DJEVOJČICE, ŠIŠAO IH, PA SILOVAO “Malčanski berberin” na slobodi, roditelji STRAHUJU ZA SVOJU DJECU, misle da sada ovako TRAŽI ŽRTVE

Mještani Malče i susednih niških sela u strahu su nakon što je nedavno, nakon 12 godina iza rešetaka, iz zatvora izašao Ninoslav Jovanović (45), silovatelj djece poznatiji kao “Malčanski berberin”. Više od 30 roditelja poslalo je prijave i iskazalo zabrinutost Igoru Juriću, osnivaču Fondacije “Tijana Jurić”, da osuđenik ne ponovi krivično djelo. “Malčanski berberin” je ovaj jeziv nadimak dobio zbog izopačene manije da prije seksualnog zlostavljanja šiša svoje žrtve.

Zabrinuti roditelji iz sela u okolini Niša pisali su Juriću nakon što je na svom Tviter profilu objavio jezive poruke koje je Marko R. iz Kruševca slao majci jedne bebe u kojima ju je “molio da mu pošalje gole fotografije djevojčice”.

– Poslednjih godinu dana do nas je dolazilo mnogo prijava, ali nismo objavljivali te prepiske. Trenutno je najaktuelnije je da se ljudi iz okoline Niša brinu zbog muškarca N. J, koji je robijao deset godina zbog silovanja i onda je ponovio krivično djelo čim je izašao iz zatvora, silovao je dijete od 11 godina i držao ga je zatvoreno dva dana – ispričao je Jurić.

Kako je dodao roditelji su zabrinuti jer Jovanović danas na Fejsbuku ima više od 3.200 prijatelja pa strahuju da bi tako mogao da pronađe svoju sledeću žrtvu.

– Okolina se mnogo plaši što je on na slobodi. Više od 30 zabrinutih roditelja me je kontaktiralo samo zbog njega – dodao je on.

Ko je Ninoslav Jovanović?

Jovanović je 2006. godine osuđen na 15 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnjakinju silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. Iz zatvora je izašao u početkom januara ove godine. Od tada traje zabrinutost i agonija roditelja u Malči.

– Djevojčice koje su imale dugu kosu roditelji su ošišali jer znaju da manijaka uzbuđuje da šiša svoje žrtve. Nikome nije svejedno jer znaju o kakvom se manijaku radi. Uveče ih ne puštaju kasno da izlaze iz kuće jer se plaše za njihovu bezbjednost – rekao nam je jedan od meštana Malče.

Mještani pričaju da je Jovanovića porodica prihvatila po izlasku sa robije i da za sada nije pravio nikakve incidente.

Jovanovićevo iživljavanje nad dve djevojčice 2005. godine, kakvo nije zabilježeno u sudskim i policijskim analima u Nišu i okolini, mještani Malče nikako ne mogu da zaborave.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Ta zlodjela počinio je dok se nalazio na uslovnoj slobodi, nakon 9,5 godina provedenih u zatvoru zbog prevara i silovanja. Zbog toga mnogi vjeruju da će zločin lako ponoviti.

Cijelu noć se iživljavao nad djevojčicom

Tog jula 2005. godine, poslije samo dva mjeseca na uslovnoj slobodi krenuo je u potragu za maloljetnicama kako bi se nad njima seksualno iživljavao.

Kada se pojavio na vratima S. M. iz jednog niškog naselja, čijeg je pokojnog supruga poznavao, niko nije ni mogao da zamisli šta će se uskoro desiti.

Naime, Jovanović se predstavio kao šofer u prevozničkom preduzeću, nudeći da joj zaposli sina. Mladić je pošao do grada sa njim a pošla je sa njima i njegova dvanaestogodišnja sestra, kako bi se ošišala. Na pola puta, Jovanović je mladiću rekao da se vrati kući a da će on odvesti njegovu sestru kod frizera.

Umesto toga, djevojčicu je odveo u jednu napuštenu kuću, gdje je ošišao makazama, a potom joj naredio da skine garderobu, preteći joj da će joj izvaditi oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša.

Tokom monstruoznog seksualnog iživljavanja nad djevojčicom, prinudio je četiri puta na oralni seks a potom ju je i deflorisao. Cijele noći se iživljavao nad djevojčicom, preteći joj da će dovesti još šestoricu muškaraca ako ga ne bude slušala.

Tek nakon cijele noći agonije pustio ju je da se vrati kući.

Drugu žrtvu našao na umrlici

Svega četiri dana kasnije manijak je našao sledeću žrtvu u selu Gornja Vrežina.

Ime djevojčice pročitao je na smrtovnici a potom je ušao u kuću i pozvao je. Zatražio je od nje da ponese peškir i makaze i da pođe hitno sa njim, jer su navodno njeni roditelji imali nezgodu vozeći traktor. Ne sluteći šta je može snaći, dijete je pošlo za njim. Kada su zašli u vinograde naredio je djevojčici da se skine, ali ona je počela da zapomaže jer je shvatila šta želi da joj uradi. Njene vriske, srećom, su čuli mještani koji su bili na njivama. Požurili su do nje i spasili je, a manijak je pobegao u pravcu Svrljiga.

Uhapšen u potjeri sa helikopterom i psima

U velikoj potjeri, u kojoj su učestvovali helikopteri i obučeni psi, on je uhapšen i priveden pravdi.

Pred sudom je priznao da ga šišanje djevojčica seksualno uzbuđuje.

Vještaci su utvrdili da nije duševno oboleo, ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti.

Ocjena neuropsihijatra veštaca na suđenju bila je nedvosmislena: postoji velika vjerovatnoća da će djelo da ponovi čim se bude našao na slobodi.

Sud mu je izrekao maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora a ostale su zabilježene i riječi sudije Radomira Mladenovića koji je izrazio žaljenje što mu je “zakon vezao ruke pa ne može da mu dosudi veću kaznu iako je zaslužuje”.

Vrhovni sud ublažio kaznu

No, iako je trebalo da provede iza rešetaka 15 godina, Jovanović se obreo na slobodi tri godine ranije jer je Vrhovni sud Srbije smanjio kaznu na 12 godina. Obrazloženje najviše sudske instance bilo je da je između prethodnih silovanja i novi silovanja prošlo više od deset godina, ne uzevši u obzir da je taj period Jovanović zapravo proveo u zatvoru i da je novo napastvovanje maloljetnica počinio na uslovnoj slobodi, odmah po izlasku sa robije.

Jovanović je pokušavao da i tu kaznu umanji tako što će dobiti pomilovanje ili prevremeni otpust, ali je sud obio njegove molbe uz konstataciju da je osam puta osuđivan od čega dva puta za silovanje i da je visok stepen za ponovno vršenje krivičnih djela.

Blic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com