Home / NOVOSTI / Društvo / Zatvoreno pet privatnih vrtića 
FOTO: Ilustracija

Zatvoreno pet privatnih vrtića 

U proteklih devet mjeseci prosvjetni inspektori izvršili su ukupno 11 inspekcijskih nadzora kod privatnih predškolskih ustanova i devet kod javnih i, kako je saopšteno Dnevnim novinama iz Uprave za inspekcijske poslove, utvrdili nepravilnosti kod šest privatnih i šest državnih vrtića.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, kako se navodi, jedan privatni vrtić i četiri javne predškolske ustanove kažnjeni su sa po 500 eura, a odgovorna lica u njima sa 100 eura.

Utvrđene nepravilnosti kod pet privatnih vrtića odnose se na ne podnošenje zahtjeva za licenciranje privatne predškolske ustanove sa pratećom dokumentacijom Ministarstvu prosvjete zbog čega im je, ističu iz Uprave, zabranjen rad do dobijanja potrebne licence od resornog ministarstva.

“Utvrđena nepravilnost kod jedne privatne predškolske ustanove odnosila se na raspisivanje javnog konkursa za zapošljavanje nastavnika bez predviđenog probnog rada. Zbog utvrđenih nepravilnosti podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnog suda. Nadležni prekršajni sud je ustanovi izrekao novčanu kaznu u iznosu od 500 eura, a odgovornom licu ustanove novčanu kaznu u iznosu od 100 eura”, kazali su iz Uprave i dodali da kod pet ustanova u postupku nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u njihovom radu.

U prvih devet mjeseci ove godine prosvjetni inspektori izvršili su devet inspekcijskih nadzora kod javnih predškolskih ustanova.

Kod tri javne predškolske ustanove u postupku nadzora, dodaju, nisu utvrđene nepravilnosti u njihovom radu.

Prosvjetni inspektori, ističu iz Uprave, nisu kontrolisali privatne ustanove koje pružaju usluge produženog boravka učenicima.

Dnevne novine

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *