Home / NOVOSTI / Pijani mladić (20) koji je ubio djevojku zbog prebrze vožnje, a toga se ne sjeća osuđen: Evo koliku kaznu je dobio

Pijani mladić (20) koji je ubio djevojku zbog prebrze vožnje, a toga se ne sjeća osuđen: Evo koliku kaznu je dobio

Ivan Ljušanin (20) iz Vuke nepravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zato što je u pijanom stanju bez vozačke dozvole izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula 20-godišnja djevojka Marinela Trupeljak, a Damir Đambić kao putnik, zadobio je višestruke teške povrede.

Iako je početna informacija glasila da je Ljušanin nesreću izazvao sa 1,79 promila alkohola u krvi, dopunskim vještačenjem je utvrđeno da je mladić zapravo u trenutku udesa imao 1,91 promil.

 

Kobna nesreća dogodila se 2. decembra prošle godine u Kruševcu. Uviđajem je utvrđeno da je 20-godišnjak oko 1.30 sati, sjedeći za volanom BMW-a, sa 1,91 promila alkohola u krvi i bez vozačke dozvole vozio BMW  prema centru Kuševca.

Brzina pre sletanja automobila bila 150 kilometara na sat, a dozvoljeno je svega 50.

Onda je zgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je BMW “zaplesao” na autoputu, sletio u kanal i zabio se u betonsko postolje šahta. Vozilo je potom odbačeno u vazduh, udarilo je u ivicu betonskog mosta, a naposletku i u zadnji deo parkiranog automobila. U daljem je kretanju BMW udario i u stablo, pa se zaustavio u kanalu.

Marinela Trupeljak zadobila je teške povrede zbog kojih je dan kasnije preminula u KBC-u Osijek. Teško je povređen i 31-godišnji Đambić, koji je zbog višestrukih preloma nekoliko mjeseci proveo u bolnici.

Mučno suđenje će se pamtiti po bizarnoj obrani Ivana Ljušanina koji je rekao da se nakon druge boce votke ničega ne sjeća, pa tako ni nesreće.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *