Home / SPORT / Fudbal / Rukavina: Crna Gora nije isto što i Hrvatska i Albanija, pa nastupali smo pod istim grbom

Rukavina: Crna Gora nije isto što i Hrvatska i Albanija, pa nastupali smo pod istim grbom

Raste tenzija uoči istorijske utakmice u Podgorici između reprezentacija Crne Gore i Srbije, ali defanzivac popularno zvanih ”orlova” Antonio Rukavina pokušava da smiri strasti i u prvi plan stavlja fudbalske vrijednosti predstojećeg duela.

Ionako usijanu atmosferu u taboru srpske reprezentacije dodatno je podgrijao potez zamjenika kapitena Nemanje Matića koji je u utorak preko svog profila jedne društvene mreže objavio poruku dvosmislenog sadržaja: ”Da, Nemanja Matić je spreman da pogine za Srbiju, kao što je njegova otadžbina, sa istim entuzijazmom, spremna da ga ponovo izda. I uradiće ona to. Nemaj nikakvu sumnju, moj Nemanja”.

”Nisam se čuo sa Nemanjom, ne znam da li je neko od igrača stupio sa njim u kontakt. Te društvene mreže nisu nikakvo mjerilo. One vam pružaju slobodu da kažete i napišete šta god hoćete, a možda i ne mislite tako. Ne znam, možda tu ima i nešto što ja ne znam, ali mislim da tom njegovom postu ne bi trebalo pridavati veliku pažnju”, smatra Rukavina.

Mladen Krstajić se dan uoči utakmice suočio sa još jednim ogromnim problemom. Posle Kolarova i Matića, otkazao je i lucidni vezista Bešiktaša Adem Ljajić koji zbog povrede primicača desne noge nije ni putovao u Podgoricu, a neće ići ni u Bukurešt gdje će Srbija igrati sa Rumunijom 15. oktobra. Tako je selektor Srbije ostao bez po jednog izrazito važnog igrača u čak tri linije tima i ostaje mu još jedan trening da pronađe adekvatne alternative.

U svakom slučaju, očekuje ga veoma težak posao, jer se na klupi crnogorske reprezentacije nalaze stručnjaci koji će umjeti da naslute svaki njegov potez. Pored njegovog nekadašnjeg šefa Ljubiše Tumbakovića, tu je i čovjek koji mu je do skoro držao lekcije u Centru za edukaciju i PROFI licencu Fudbalskog saveza Srbije, profesor Aleksandar Janković.

”Ljudi nikako da shvate da su to dvije totalno različite funkcije”, kazao je Janković, Tumbaković prvi asistent u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore, te dodao:

”Jedna je čisto trenerska, a druga se vezuje za obrazovanje i edukaciju. Dakle, nemaju nikakve veze jedna sa drugom. Često me pitaju ovih dana da li ću u četvrtak uveče da pogriješim klupu. Pa neću, jer nikada nisam ni sjedio na klupi Srbije. Nema tu sad nekih velikih tajni koje bih ja mogao da odam jednoj ili drugoj strani. To vam je kao da pitate našeg poznatog kardio-hirurga Svetu Putnika kako može da ide u Japan da radi operaciju srca kad je pre toga držao predavanja na beogradskom Univerzitetu”.

loading...

One comment

  1. Crna Gora i Srbija, to je jedna Familija! Isti narod, braca, krvne i duhovne veze… Slava Srbiji, dobro dosli braco! Cim maknemo DPS sa vlasti, ponovo cemo mi nastupati pod istim Grbom i pobjedjivati! Zivjeli i Dobro Dosli!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *