A koliko vi trošite? Ovo je prosječan račin za struju za prethodni mjesec! - Volim Podgoricu

A koliko vi trošite? Ovo je prosječan račin za struju za prethodni mjesec!

Domaćinstva su u septembru 2018. godine potrošila 90.937.604 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 26,5 odsto manje u odnosu na avgustovsku potrošnju, odnosno 4,5% više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom septembra 2017. godine.

Prosječan septembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 29,55 eura. Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 21,28 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju  gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 38,38 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,78 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,12 odsto kupaca.

Septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 56,65 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 197.293 kupaca.

Infografik septembar 2018

EPCG je pokrenula akciju PODIJELIMO TERET 6, za sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na visinu duga, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 4 prije dvije godine.

Sva zainteresovana domaćinstva akciji se mogu priključiti i tokom oktobra i novembra. Uslov za potpisivanje Sporazuma o izmirenju duga je da su plaćena tri posljednja računa. Prilikom potpisivanja Sporazuma, nema nikakvog učešća, a postojeći dug domaćinstva mogu otplaćivati na sljedeći način:

  • Ukoliko je dug manji od 440 eura, iznos duga dijeli se sa 20 eura i na taj način dobija broj rata
  • Ukoliko je dug već od 440 eura, dug se otplaćuje u 22 mjesečne rate u fiksnom iznosu od 20 eura

Od trenutka potpisivanja Sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate. Da bi Sporazum ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati i tekući račun. Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com