Sve je spremno za spektal: Večeras fudbalski meč Crna Gora – Srbija - Volim Podgoricu

Sve je spremno za spektal: Večeras fudbalski meč Crna Gora – Srbija

Dilema je trajala preko 30 dana. Šanse su u jednom momentu bile minimalne, za neke čak nisu ni postojale. Onda su, gotovo iznenađujuće, počele naglo da rastu kako se bližio meč.

Stevan Jovetić, najbolji strijelac u istoriji crnogorskog nacionalnog fudbalskog tima (24 gola na 50 nastupa), propustio je mnoge velike i važne utakmice zbog povrede – još od Engleske i Vemblija sada već davne 2010, preko Poljske u dva ciklusa, Ukrajine i Danske kada je u prvom poluvremenu bio primoran da traži zamjenu, sve do Rumunije i Litvanije prošlog mjeseca na startu Lige nacija.

Dilema je, dakle, ponovo postojala, trajala je i mnogo duže nego obično. Dijelom i zbog toga što se pod Goricom večeras ne igra obična utakmica.

Ali, Jovetić je spreman. Kapiten crnogorske reprezentacije stigao je da se oporavi i da svojim nastupom značajno popravi akcije tima Ljubiše Tumbakovića u predvečerje prvog fudbalskom duela Crne Gore i Srbije u istoriji (večeras, 20.45).

“Posljednju utakmicu u Monaku sam igrao 15-ak minuta, zatim normalno trenirao. Spreman sam za meč”, kazao je Jovetić juče na konferenciji za novinare.

Srbija i Crna Gora, reprezentacije koje su zajedno nastupale na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godine, ali i mnogo puta prije toga u SFR ili SR Jugoslaviji, prvi put će se naći jedna preko puta druge u utakmici za koju je vladalo barem trostruko veće interesovanje od kapaciteta koji stadion pod Goricom može da ponudi.

“Spremni smo za utakmicu. Iščekujemo je dugo vremena, daćemo sve od sebe da se predstavimo u pravom svjetlu. U reprezentaciji Srbije imam mnogo drugova, biće pomalo neobično. Mislim, naravno, da će biti pravi spektakl, da će se uživati u fudbalu, da će to bude poslastica za navijače”, istakao je Jovetić.

Ne samo da se večeras Crna Gora i Srbija sastaju prvi put, već i igraju utakmicu koja bi mogla da odredi dalji tok u grupi D Uefine C lige, u novoformiranom takmičenju Evropske fudbalske unije.

Nakon dva odigrana kola, “sokoli” i “orlovi” su sa po četiri boda poravnati na prvom mjestu, a Crna Gora je nominalni lider zbog bolje gol-razlike. Slijedi Rumunija sa dva, pa Litvanija, koja je na začelju bez bodova. Prvoplasirana reprezentacija u grupi osiguraće plasman u plej-of za Evropsko prvenstvo i prelazak u “viši razred” evropskog fudbala, u Ligu B.

“Nije odlučujuća utakmica, poslije ove slijede još tri. Mi već za tri dana igramo u Litvaniji, Srbija gostuje Rumuniji. U ovaj meč ulazimo sasvim normalno, idemo stepenicu po stepenicu, pa da vidimo šta će da bude”, ističe Jovetić, koji o Srbiji ima visoko mišljenje.

“Srbija je odlična reprezentacija, sa mnogo dobrih igrača. Ne bih izdvajao nikoga, znamo o njima sve.”

Najvažnija je, međutim – Crna Gora.

“Kao i pred svaki meč, ne pridajem toliko veliku pažnju protivniku. Mislim da smo mi najbitniji. Ako smo mi pravi, imamo velike šanse da napravimo rezultat.”

Sa prijateljima iz selekcije Srbije Jovetić nije razgovarao ovih dana…

“Nismo se čuli ovih dana, tako je to pred utakmicu, ali jesmo ranije, naravno.”

Crna Gora ima svoje prednosti, i protiv vrlo kvalitetne reprezentacije kao što je Srbija. Posebno na domaćem terenu…

“Naš stadion, navijači, zajedništvo, atmosfera… Protiv nas nikome nije bilo lako”, zaključio je Stevan Jovetić.

Duel pod Goricom počinje u 20.45, a sudi Italijan Đanluka Roki.

Jovetić: Igraćemo i za Savića

Obje reprezentacije oslabljene ulaze u meč, Crnoj Gori će nedostajati jedna od najvažnijih karika, defanzivac Stefan Savić, pod znakom pitanja je i Nikola Vukčević.

Srbija je još više hendikepirana – nema Matića, Kolarova i Ljajića – ali “orlovi” imaju više fudbalera koji mogu da nadomjeste njihova odsustva.

“Čuo sam se sa Stefanom, mnogo mu je žao što ne može da igra. Nedostajaće nam. Daćemo sve od sebe da odigramo i za njega”, kaže Stevan Jovetić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com