Crnogorski ljekari se osiguravaju od greške - Volim Podgoricu

Crnogorski ljekari se osiguravaju od greške 

Sindikat doktora medicine Crne Gore SDMCG u narednih mjesec dana ponudiće crnogorskim ljekarima koji su njegovi članovi osiguranje od ljekarske greške, kazala Dnevnim novinama predsjednica SDMCG dr Milena Popović Samardžić nakon predavanja na temu “Osiguranje od ljekarske greške” koje je održao predsjednik Sindikata doktora medicine Republike Srpske prim, dr Miodrag Femić.

“Krenuli smo sa kampanjom informisanja ljekara sa tim šta je ljekarska greška, koje su njene posljedice i koga pogađaju. Nadamo se da ćemo do kraja oktobra uspjeti da formiramo cijelu bazu članova i računamo da će do kraja mjeseca uslijediti potpisivanje polise osiguranja od ljekarske greške”, kazala je Popović Samardžić.

Već su, kako je rekla, odabrali osiguravajuću kuću. Riječ je o ASA osiguranju iz Bosne i Hercegovine koja u Crnoj Gori radi preko Lovćen osiguranja. Ta kompanija, kako je rekla, povezana je sa velikom osiguravajućom kućom iz Velike Britanije, specijalizovanom za osiguranje od profesionalne greške.

Za razliku od kolega iz Republike Srpske koji nemaju pravo na naplatu iz polise osiguranja od ljekarske greške ukoliko su radili preko normativa, crnogorski ljekari srećom neće imati u ugovoru tu klauzulu, jer bi, onda, ističe Popovi Samardžić, svi bili u problemu, jer rade preko svake norme.

“U Crnoj Gori nemamo definisane normative, pa zbog toga, ni klauzula o normativima neće biti sastavni dio ugovora o osiguranju od ljekarske greške. Bez normativa nema ni klauzule dogovorili smo sa osiguravajućom kućom”, naglasila je Popović Samardžić.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com