Glavni grad će podržati razvoj aktivizma mladih u Podgorici - Volim Podgoricu

Glavni grad će podržati razvoj aktivizma mladih u Podgorici

Forum mladi i neformalna edukacija (Forum MNE) posjetili su Glavni grad, u sklopu realizacije projekta “Moj grad-moja stvar”, čiji je cilj podsticanje participacije mladih u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou.

Čelnici Foruma i grupa podgoričkih srednjoškolaca razgovarali su sa zamjenicom gradonačelnika dr Slađanom Vujačić, predstavnikom Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Vladimirom Pavićevićem i predstavnicom Kancelarije za mlade Glavnog grada Jasnom Rakočević.

U neposrednoj komunikaciji sa nadležnima iz gradske uprave, mladi Podgoričani dobili su neophodne informacije o aktivnostima koje Grad sprovodi, a koje se odnose na ovu populaciju, zatim o radu i značaju Kancelarije za mlade, kao i o dostupnosti Grada na svim društvenim mrežama, što je umnogome i doprinijelo da rad gradske uprave približimo našim mladim sugrađanima.

Na sastanku su razmatrane i konkretne inicijative koje bi se odnosile na unapređenje kulturne ponude Grada, kao i moućnost zajedničke realizacije projekata, gdje bi nadležni iz gradske uprave mogli dati precizne smjernice i logističku podršku.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno da inicijative krenu od mladih, da oni treba da budu aktivni u svim sferama društva, da oko sebe okupe što više vršnjaka koji imaju ideje za poboljšanje svog položaja, a da je Grad uvijek tu da ih podrži i posveti adekvatnu pažnju potrebama, stavovima i željama ove populacije, sve sa ciljem razvoja aktivizma mladih u Podgorici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com