Home / NOVOSTI / POTPUNI OBRT U PRIČI O JOVANU (16) KOJI ŽIVI SAM U TROŠNOJ KUĆI BEZ STRUJE! Prošle godine dobio kuću na poklon, ali u njoj NEĆE DA ŽIVI! EVO I ZAŠTO
Foto: Jugmedia.rs

POTPUNI OBRT U PRIČI O JOVANU (16) KOJI ŽIVI SAM U TROŠNOJ KUĆI BEZ STRUJE! Prošle godine dobio kuću na poklon, ali u njoj NEĆE DA ŽIVI! EVO I ZAŠTO

Priča o šesnaestogodišnjem Jovanu iz sela Vrmdže izazvala je veliku pažnju javnosti i podstakla mnoge da mu pomognu. Veliki broj građana već je poslao novac, poklone. Oglasila se i Fondacija “Ana i Vlade Divac”, koja je, po želji Jovanovog pokojnog oca, donirala kuću u vikend-naselju u okolini Sokobanje.

Jovanu se život promijenio u samo nekoliko dana – dobio je struju, a danas su dobrotvori, koji žele da ostanu anonimni, poslali magarence i ovcu.

– Sad sam srećan što imam magare i tu ovcu i što će kuću da naprave da imam gdje da živim – kaže Jovan Nikolić iz sela Vrmdže.

FOTO: JUGMEDIA.RS

Fondacija “Ana i Vlade Divac” je takođe preko dobrotvora prošle godine obezbijedila kuću Jovanovoj porodici dok mu je otac još bio živ. Pravilo je da kuću izabere socijalno ugrožena porodica kojoj pomažu.

– Njihov interes da im se kupi ova kuća jeste to što je bolnica blizu, Novica je bio jako bolestan čovek i vrlo često je išao u bolnicu, trebao mu je doktor – kaže Marija Tomić iz Fondacije “Ana i Vlade Divac”.

Kuću trenutno niko ne koristi, sve je kako je i bilo. U Fondaciji kažu da ih niko nije obavijestio da je Jovan, u međuvremenu, napustio kuću.

FOTO: PRINTSCREEN RTS

On je živio tu, vidjelo se i po stvarima i hranio se tu, zaista je bio tu i mi smo se uvjerili u to jer mi porodicu kada zbrinemo mi je ne ostavimo, obilazimo, da vidimo kako su se snašli. U Centru za socijalni rad navode da su pokušavali da motivišu Jovana, ali da nisu uspjeli – kaže Marija Tomić.

– Za svoje godine on je zaista zreo dječak i jednostavno nemamo načina da mu stanemo na put i da ga ubedimo u nešto što on ne želi – kaže Vladimir Pavlović, direktor Centra za socijalni rad u Sokobanji.

– Mi nismo očekivali da se u ovom broju ljudi jave, mi smo htjeli da u stvari pomognemo da mu se bar taj priključak struje reši – kaže Slaviša Krstić iz Mesne zajednice Vrmdža.

 

FOTO: PRINTSCREEN RTS

Jovan ne odustaje od svoje odluke. Ovih dana pojavili su se i dobrotvori koji žele da mu sagrade novu kuću u Vrmdži.

– Ovdje imam gdje da radim, imam svoje komšije, uvijek će svako od komšija da mi izađe u susret, tamo me niko ne zna – kaže Jovan.

Za Fondaciju “Divac”, koja je do sada 700 kuća donirala, ovo je nova situacija zbog koje će, kako kažu, razmotriti mogućnost da Jovanovu kuću, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, dodijele drugoj ugroženoj porodici.

RTS

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *