U PODGORICI UHAPŠENO 8 OSOBA!! - Volim Podgoricu

U PODGORICI UHAPŠENO 8 OSOBA!!

Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, V.R. (32), rođenog u Kotoru a nastanjenog u Budvi, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija gdje se i nalazi, na štetu zatvorskog policajca, 21.09.2018. godine, na način što je prilikom pretresa ćelije u kojoj boravi verbalno napao ovog službenika ZIKS-a.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica imali su prethodnih dana više uspješnih aktivnosti. Kada je u pitanju otkrivanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje droge, od šest lica (F.B, R.R, G.J, S.H, T.M. i S.Š) su, kontrolom lica i vozila u više naselja u Podgorici, oduzeli deset pakovanja heroina, tri pakovanja marihuane i jedno pakovanje kokaina. Ova lica su, shodno izjašnjenju tužioca, procesuirana prekršajnom prijavom shodno Zakonu o sprječavanju zloupotrebe droga. Droga je pronađena i oduzeta i od maloljetnog D.A. (17), i to tri pakovanja skanka. D.A. se potraživao i lokalnom potragom, te je stoga predat službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje. Kada su u pitanju potrage – potjernice, lišena su slobode i dva lica koja su se potraživala, i to N.S. (35) za kojim je bila raspisana lokalna potraga i M.U. (34) za kojim je bila raspisana nacionalna potraga od strane policije.

Osim navedenog, službenici CB Podgorica su od bezbjednosno interesantnog lica M.Š. (31) iz Podgorice, kojeg su kontrolisali, radi provjera oduzeli blindirano vozilo „Audi A8“, podgoričkih registarskih oznaka. CB Podgorica je i zajedno sa Odsjekom i PJP izvršilo i pretrese na tri lokacije koje koriste tri lica, J.K. (41), D.F. (42) i M.M. (34), kojim su pronađeni i oduzeti dva komada vatrenog oružja – dva pištolja (CZ M70 cal 7,65 mm i CZ cal. 9 mm), 67 grama marihuane, novac u iznosu od 1.680 eura i vozilo VW Golf. O ovom događaju je obaviješten nadležni tužilac koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela.

Oduzete materije za koje se sumnja da su opojne droge marihuana, marihuana tipa skank, heroin i kokain, kao i oružje i ostale stvari i predmeti, biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. CB Podgorica i druge organizacione jedinice nastaviće sa planskim aktivnostima na kontroli bezbjednosno interesantnih lica, sprječavanju prodaje opojnih droga sa akcentom na tzv. uličnu prodaju, otkrivanju i oduzimanju oružja u ilegalnom psojedu i i otkrivanju i sprječavanju svih krivičnih djela.

TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com