ANB ĆUTI: Koji su službenici bili u komunikaciji sa liderom Demokratskog fronta? - Volim Podgoricu

ANB ĆUTI: Koji su službenici bili u komunikaciji sa liderom Demokratskog fronta?

Za sada se ne zna ko su službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost koji su, prema dokazima na koje se poziva Specijalno tužilaštvo, tokom protesta u organizaciji Demokratskog fronta, 2015. i 2016. godine komunicirali sa optuženima – liderom DF-a Andrijom Mandićem i njegovim vozačem Mihailom Čađenovićem.

Izostala je reakcija ANB-a.

Televizija Vijesti uzalud je nekoliko dana čekala na odgovore:

  • Ko su službenici Agencije, koji su prema listinzima – što ih je kao dokaze iznijelo tužilaštvo, komunicirali sa optuženim Mandićem i Čađenovićem;
  •  Da li je to sastavni dio njihovog posla ali i da li  će eventualno protiv njih biti pokrenut postupak zbog nedozvoljene komunikacije?

Optuženi vozač DF-a, Čađenović, tokom suđenja je tvrdio da on nije korisnik telefonskog broja koji mu se pripisuje. Llider ovog političkog saveza, Andrija Mandić u izjavi za TV Vijesti tvrdi pak da je sve laž, jer se nastoji zamagliti značaj nedavno objavljenog dokumenta odbrane, kojim se dokazuje da svjedok saradnik Saša Sinđelic 27. septembra 2016. nije izašao sa moskovskog aerodroma Seremetjevo.

“Laže svak kao pas ko tvrdi da sam ja ili bilo ko iz Nove srpske demokratije imao bilo kakve veze i kontakata sa ljudima  iz Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore. Ja razumijem da Tužilaštvo ima potrebu da ovu priču plaasira onda kada se pojavio dokument iz Rusije koji u potpunosti uništava njihovu priču i ja sam potpuno svjestan da su morali da uzvrate na jedan nedostojan način”, kazao je Mandić.

Tužilac je tokom suđenja objasnio zašto je za njih važna komunikacija koju je optuženi Mandić, navodno tokom 2015.godine imao sa nekim iz ANB-a.

“Imajući u vidu da je sa istim brojem telefona, a to je 67 284 115 tokom 2016. godine komunicoralo i sa broja 68 822 615 koji koristi okrivljeni Mihalio i to na datume 27. septembar 2016. godine dan, kada je svjedok saradnik Sinđelić Saša nesporno putovao za Moskvu”, kazao je Čađenović na suđenju 5. oktobra 2018.

Ovaj podatak izazvao je  u dijelu javnosti spekulacije o saradnji  DF-a sa agencijom. Na njih Mandić ovako odgovara:

“Znate, postoje u javnosti različita mišljenja. Postoji mišljenje javnosti one koju ja predtsavljam da je upravo Vaš medij osnovala Agencija za nacionalnu bezbjednost  i da su saradnici ANB-a Miško Perović i Željko ivanović, postji i taj dio javnosti ali će se građani opredeljivani na osnovu toga na nekim narednim izborima koliko ko djeluje uvjerljivo i na osnovu istorijata svakoga od nas.”

Ranije tokom suđenja svjedok saradnik Saša Sinđelić, ali i optuženi Mirko Velimirović izazili su sumnju da je neko prije njih „otkucao“ državnim organima planirani upad u skupštinu u noći održavanja parlametarnih izbora 2016. godine.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com