Home / PG INFO / Aktuelno / HERCEGOVAČKA JE BILA DUŠA PODGORICE: Zašto su se Podgoričani ODREKLI SRCA GRADA? (FOTO)
Foto VP

HERCEGOVAČKA JE BILA DUŠA PODGORICE: Zašto su se Podgoričani ODREKLI SRCA GRADA? (FOTO)

Hercegovačka bi za Podgoricu trebala biti što i Knez Mihailova za Beograd, ali nažalost nije tako

Hercegovačka ulicau je nekada bila duša Podgorice, a danas niko ne želi u njoj da otvori lokal, a sve manje se ovdje i dolazi.

Prolazniku kroz Hercegovačku upada u oko veliki broj lokala koji se zatvaraju ili izdaju, a u agencijama za nekretnine trvde da – interesovanja gotovo da i nema. Cijene su – navode- pale do 70 odsto pa se prostori koji su nekada imali paprene cijene, tesko izdaju za mnogo manje iznose.

Foto VP

Interesovanja, jednostavno, nema.

-Život se preselio u Deltu i City kvart,  potrošački i konformistički mentalitet je zahvatio i Podgoričane, nažalost. U Delti im je ljeti svježe, zimi toplo, pa i kada se ne trguje, to je postalo mjesto za izlaske i sastanke, kaže sagovornik Portala Volim Podgoricu, koji radi u jednoj agenciji za nekretnine.

Foto VP

Dodaje da od kada je izgradjena Delta, Hercegovačka ulica je počela da umire.

-Hercegovačka bi za Podgoricu trebala biti što i Knez Mihailova za Beograd, ali nažalost nije tako. Ne razumijem zbog čega su se Podgoričani i Podgorica odrekli ulice koja ima dušu i po kojoj grad može da se prepoznaje, kaže sagovornik.

Foto VP

– Ja sam gotovo svakodnevno u Hercegovačkoj, kaže jedna mlada majka koju smo sreli u šetnji ovom ulicom. Hercegovačka je za mene srce i duša Podgorice, volim ove lokale, osjetim podgorički duh, djeci je lijepo. I zimi i ljeti, mi smo ovdje. Delta u meni ne budi apsolutno nikakva osjećanja, kao da nisam u svom gradu koji mnogo volim, kaže ova žena.

Foto VP

Da li ste skoro bili u Hercegovačkoj i šta mislite da li ova naša ulica zaslužuje ljubav i tretman kakav ima, recimo, Knez Mihailova za Beogradjane?

Napišite nam u komentarima svoje mišljenje – kako da vratimo život Heregovačkoj?

2 Komentari

  1. Podgoricani su se prilagodili sjevernjacima i otisli u city kvart.umjesto da bude obratno. tako je bilo i za kino kulturu i za hotel cg. nidje nikog nije bilo a kad je sruseno onda zu “podgoricani poceli da kukaju. sve trendove i navike kreira narod.

    • Kad se butici poput zare, calzedonie, alda,fashion&frendsa ,guessa,xyz,djecijih butika, par kafica koji zadovoljavaju uslove uslugom i kvalitetom ,- otvore u centru gdje im je takodje mjesto a ne samo u delty,(poput Bgd) vjerovatno ce ljudi imati zbog cega da dodju u centar. A zatvore se svi turski butici i prebace u gintas. U knez mihajlovoj nema ni jednog butika sa turskom robom …eto iz mog ugla gledanja .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *