TEŠKA TRAGEDIJA: Poginuo mladić Miloš Ristić (27) - Volim Podgoricu

TEŠKA TRAGEDIJA: Poginuo mladić Miloš Ristić (27)

Miloš Ristić (27) upao je u ambis dubine 200 metara dok je sa dvojicom prijatelja sjedio na bankini na ivici puta koji vodi od jezera Perućac prema Mitrovcu na Tari

Miloš Ristić (27) iz Beograda, navijač Crvene zvezde, poginuo je u petak oko 18 sati na planini Tari kada je s drugarima sjeo na ivicu puta da se fotografiše, a onda, u trenutku, nestao u provaliji dubokoj najmanje 200 metara.

Tijelo nesrećnog mladića izvukli su vatrogasci i spasioci iz Bajine Bašte i rendžeri Nacionalnog parka Tara u noći između petka i subote posle višečasovnih napora.

Grupno putovanje

Miloš je, prema nezvaničnim saznanjima, bio na Tari s grupom ljubitelja oldtajmera. Oni su putovali od jezera Perućac krivudavim uzanim putem prema Mitrovcu na Tari, kada su u jednom trenutku stali i izašli iz automobila da se fotografišu jer se sa tog mjesta pruža pogled na kanjon Drine.

– Po onome što sam čuo na mjestu nesreće, momci su seli na bankinu, na samu ivicu puta, da se fotografišu. Nakon toga, dvojica prijatelja su ustala i krenula ka sredini puta, a Miloš se samo prevrnuo unazad i nestao u ambisu – ispričao nam je juče jedan od prolaznika koji je ubrzo po nesreći bio na kobnom mjestu.

Slična nesreća
Lovac pao u ambis

Slična nesreća dogodila se u avgustu 2014, kada je lovac Gordan Ristić iz Višegrada pao u kanjon Drine. On je sa prijateljima bio u lovu, ali se u nekom trenutku odvojio i pao sa 40 metara visine. Drugi lovci su vidjeli slomljene grane i njegovu pušku, pa je započeta potraga za nesrećnim čovjekom.

Odmah su obaviješteni vatrogasci-spasioci iz Bajine Bašte, koji su brzo stigli na mjesto nesreće. Pomoću užadi neki od vatrogasaca spustili su se niz liticu, golu stenu, i posle oko 200 metara vertikalne stene kod jednog drveta našli telo nesrećnog mladića koji nije davao znake života.

Naložena obdukcija

– Po mrklom mraku, na nepristupačnom terenu, organizovana je zatim akcija da se telo stradalog iznese do puta i posle višečasovnih napora vatrogasaca-spasilaca iz Bajine Bašte, pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz ovog mjesta i rendžera NP usjpeli su da izvuku tijelo – prepričava sagovornik Kurira.

Mjesto na kome se nesreća dogodila poznato je ljudima iz ovog kraja po imenu Krtica, jer su u blizini građevinske mašine kopale tunele za potrebe reverzibilne hidroelektrane „Bajina Bašta“. Uz samu ivicu puta ovdje je ambis dubok više stotina metara, a sa ovog mjesta pruža se jedan od najlepših pogleda na kanjon Drine. Više javno tužilaštvo u Užicu naložilo je juče obdukciju tijela stradalog mladića.

Šok i nevjerica
Tuga u domu mladića,
roditelji otputovali u Užice

U porodičnom domu Miloša Ristića u naselju Mirijevo juče su se okupili prijatelji. Međutim, niko od njih nije želio da komentariše tragediju koja se dogodila.

– Nema šta da se priča, ni mi ne znamo šta se tačno dogodilo. Porodica nije tu – kratko su rekli okupljeni prijatelji. Vrijeme sahrane nastradalog mladića još nije poznato.

(Kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com