Home / NOVOSTI / Hronika / UHAPŠEN MUŠKARAC: Nožem isjekao djevojku dok je pokušavao da je siluje

UHAPŠEN MUŠKARAC: Nožem isjekao djevojku dok je pokušavao da je siluje

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su za manje od šest sati riješili pokušaj silovanja koji se dogodio jutros u Baru.

Osumnjičeno lice je identifikovano, pronađeno i lišeno slobode. Radi se o državljaninu Republike Srbije, D.Đ. (32) iz Zaječara, koji je, kako se sumnja na osnovu dosadašnjih sprovedenih aktivnosti, pobjegao iz zatvora u Srbiji i ilegalno ušao u Crnu Goru. Silovanje u pokušaju je izvršeno na štetu osamnaestogodišnje djevojke, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

Sumnja se da je D.Đ, koji je imao kapuljaču na glavi, sa leđa prišao 18-togodišnjoj djevojci i uz prijetnju nožem pokušao da je primora na seksualni odnos u čemu nije uspio jer je djevojka sve vrijeme pružala fizički otpor i tako zadobila posjekotine od noža u predjelu dlanova, a potom je uspjela da se otrgne i pobjegne, nakon čega je o svemu obaviještena policija.

Događaj je Centru bezbjednosti Bar prijavljen jutros oko 04,45 časova. Odmah po prijavi, službenici CB Bar su preduzeli sve neophodne aktivnosti kako bi se lice koje je pokušalo silovanje identifikovalo, lociralo i lišilo slobode.

Intenzivnim radom na terenu i zahvaljujući nizu operativno – taktičkih mjera i radnji, lice je lišeno slobode nakon manje od šest časova od prijave događaja. On je prvo policijskim službenicima na uvid dao dokumenta navodno izdata od strane jedne države u regionu koja su glasila na drugo ime a za koja je utvrđeno da su falsifikovana. Nakon toga utvrđen je njegov stavarni identitet, kao i to da je, kako se sumnja, pobjegao iz zatvora u Srbiji i išao ilegalno u Crnu Goru.

U toku su dalje provjere za navedeno lice posredstvom NCB Interpol Podgorica. On je lišen slobode i uz krivičnu prijavu će biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo silovanje u pokušaju.

Djevojci je pružena medicinska pomoć zbog povreda koje je zadobila dok se branila od lica koje je pokušalo da je siluje.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *