Home / NOVOSTI / Društvo / Patrijarh Irinej neće moći preko granice

Patrijarh Irinej neće moći preko granice

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve saopštila je da će srpski patrijarh Irinej sjutra doputovati u našu zemlju, ali, prema saznanjima Pobjede, njemu će na granici biti zabranjen ulazak u našu državu.

“Neće mu biti dozvoljeno da pređe granicu”, kazao je Pobjedi visoki zvaničnik crnogorske policije.

Nedavno su Vikend novine objavile da je pripremljen spisak nepoželjnih osoba iz Srbije, te da je na njemu i srpski patrijath Irinej, kojem će “zbog najvulgarnijeg blaćenja Crne Gore biti zabranjen ulazak na našu teritoriju, zbog skandalozne izjave da je Srbima u našoj državi lošije nego što im je bilo u NDH i pod Osmanlijama”.

Srpska pravoslavna crkva saopštila je u petak da će Irinej boraviti u Crnoj Gori 15. oktobra.

U saopštenju su naveli da će on doći sa patrijarhom antiohijskim i cijelog Istoka Jovanom X.

“U pratnji patrijarha Jovana biće arhijereji Antiohijske patrijaršije, mitropolit akarski Vasilije i mitropolit njujorški i cijele Sjeverne Amerike Josif. U pratnji patrijarha Irineja biće mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije”, naveli su u saopštenju.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je nakon skandaloznih Irinejevih ocjena o statusu Srba i Srpske crkve u Crnoj Gori portalu Antena M kazao da je njegov jedini komentar na to „da niko normalan tako nešto ne može pomisliti, a kamoli izgovoriti”, ističući da očekuje „da to patrijarh demantuje“, no odmah je uslijedio odgovor iz Beogradske patrijaršije, odakle je saopšteno da se Irinej neće izviniti Crnoj Gori.

(Pobjeda)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *