PATRIJARHU NAJAVLJUJU PAKLENI DOČEK U PODGORICI! Irineja hoće da GAĐAJU JAJIMA I PARADAJZOM? - Volim Podgoricu

PATRIJARHU NAJAVLJUJU PAKLENI DOČEK U PODGORICI! Irineja hoće da GAĐAJU JAJIMA I PARADAJZOM?

– Planirano je da rulja uz psovke zaspe patrijarha Irineja jajima, paradajzom i sličnim rekvizitima, a cilj tog performansa je da mu se pokaže da nije dobrodošao u Crnu Goru – kaže dobro obaviješteni izvor..

Patrijarh srpski Irinej trebalo bi sjutra da se pojavi na podgoričkom aerodromu, a kako stvari stoje, i pored niza prijetnji tamošnjeg režima, ovoga puta će mu biti omogućeno da obiđe vjernike SPC.

Ipak, izgleda da Crnogorska bezbjednosna služba (ANB) organizuje huligane koji bi ispred Cetinjskog manastira trebalo da napadnu patrijarha.

-Operativac ANB-a N. L. je organizator „spontanog“ protesta ispred jedne od najvećih svetinja SPC u Crnoj Gori. Planirano je da rulja uz psovke zaspe patrijarha Irineja jajima, paradajzom i sličnim rekvizitima, a cilj tog performansa je da mu se pokaže da nije dobrodošao u Crnu Goru – kaže dobro obavešteni izvor „Alo!“.

Podsjećamo, iz Mitropolije crnogorsko-primorske ranije je saopšteno da će patrijarh doći u Crnu Goru s antiohijskim patrijarhom Jovanom, a razlog zbog čega se našao među onima koje Milo Đukanović ne želi da vidi na svojoj teritoriji jeste njegova nedavna izjava da je položaj Srba u Crnoj Gori danas kao u Hrvatskoj za vrijeme ustaškog NDH.

Režim Mila Đukanovića juče je preko svojih medija zaprijetio patrijarhu da mu neće biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru, što se može shvatiti i kao poruka srpskoj vlasti i predsedniku Aleksandru Vučiću da odustanu od brige za Srbe koji, prema poslednjem popisu, tamo čine skoro trećinu stanovništva.

Nakon bure u srpskoj i crnogorskoj javnosti, koju je izazvala izjava neimenovanog funkcionera tamošnjeg MUP-a režimskom listu „Pobjeda“ da će policija spriječiti patrijarha da pređe granicu tretirajući ga kao kriminalca ili teroristu, oglasila se Tamara Pavićević, portparolka Uprave policije.

Ona je rekla da „ne postoji nijedna zakonska smetnja koja bi onemogućila boravak patrijarha u našoj zemlji“. Ovu informaciju policijski izvori su nezvanično potvrdili i Televiziji „Vijesti“, ali je ipak rečeno da je u pripremi spisak na kome se nalaze kandidati za zabranu ulaska u Crnu Goru. Za sve njih će biti urađene bezbjednosne provjere, nakon čega će biti određeno kome će definitivno biti zabranjeno da pređe crnogorsku granicu. Da podsjetimo, prema nezvaničnim informacijama, na ovom spisku su osim srpskog patrijarha, i akademik Matija Bećković, srpski političari, ali i novinari.

Poslanik SNS-a Vladimir Đukanović kaže da se vlast u Crnoj Gori prema srpskom patrijarhu ponaša kao prema teroristi.

– Za njih je patrijarh koji ide da poseti Ostrog ili cetinjski manastir terorista, dok razni kriminalci i mafijaši, koji sa Đukanovićem sarađuju, nisu bezbjednosno interesantni. Zemljo, otvori se! Da li i su ti ljudi normalni, šta oni rade, koja je bolest uhvatila to društvo? Kroatizacija Crne Gore i udaljavanje od Srpstva zastrašujuće su uzeli maha i verujem da se ovo mora zaustaviti. Razumem njihov strah od jake Srbije, koja je iz dana u dan sve jača, dok su oni u ekonomskoj katastrofi, ali zemlja za koju je patrijarh terorista, a kriminalci uzorni građani, kad-tad mora da se raspadne – smatra Đukanović.

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić kaže da je i Milo Đukanović nekadašnji Srbin, koji se, po diktatu spolja, dukljanizovao.

– Ovakve najave i procesi služe za učvršćivanje vlasti jer se konstantno produbljuju podjele među pravoslavnim narodom, a Crna Gora sve čupa iz svog autohtonog bića. U ime Prave Crne Gore mogu samo poručiti patrijarhu da je dobrodošao u Crnu Goru – zaključuje Milačić.

Alo.rs

2 komentara

  1. I have to show some thanks to the writer for bailing me out of such a difficulty. After looking out through the world-wide-web and finding techniques which were not beneficial, I figured my entire life was over. Existing without the answers to the difficulties you’ve fixed all through the article is a crucial case, as well as the kind that might have badly affected my career if I had not come across your blog post. Your own talents and kindness in maneuvering the whole thing was precious. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t come upon such a point like this. I am able to at this time look forward to my future. Thanks a lot so much for this professional and sensible help. I will not be reluctant to recommend the blog to any person who ought to have recommendations about this area.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com