Svjedok nikšićku grupu optužio za ubistva Sekulovića i Baltića - Volim Podgoricu

Svjedok nikšićku grupu optužio za ubistva Sekulovića i Baltića

Svjedok saradnik protiv Jovana Jovice Vukotića, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa „škaljarskog klana”, ispričao je u Specijalnom tužilaštvu Srbije da ima saznanja da grupa koju, prema sumnjama crnogorskih istražitelja, predvodi Nikšićanin Ranko Radulović stoji iza surove likvidacije Đorđa Sekulovića. Takođe, on tvrdi da ista kriminalna grupa stoji i iza ubistva Davorina Baltića.

Srpsko tužilaštvo počelo je pregovore s tim licem, koje je ponudilo da svjedoči u postupku protiv Vukotića.

Tokom saslušanja pred tamošnjim nadležnim organima, on je saopštio više optužujućih detalja protiv vođe „škaljarskog klana” i njegovih prijatelja. Navodno, potencijalni svjedok saradnik je bio pripadnik „škaljarskog klana” i do detalja je upoznat sa svim nelegalnim aktivnostima te kriminalne grupe. Policija i tužilaštvo Srbije odmah su pokrenuli provjere kako bi prikupili dokaze za njegove tvrdnje.

Za sada nema zvaničnih saopštenja o ovom slučaju, niti podataka da li je ovaj „škaljarac” i zvanično dobio status svjedoka saradnika u istrazi protiv Vukotića.

Mediji u Srbiji ranije su objavili da je potencijalni svjedok saradnik optužio Jovana Vukotića da je naručio ubistva Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, Davorina Baltića i Dalibora Despotovića.

„Politika“ je objavila da je riječ o predistražnom postupku i da nije izvjesno da li će policija moći da dokazima potkrijepi ove sumnje.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com