Crna Gora nema spisak nepoželjnih osoba iz Srbije! - Volim Podgoricu

Crna Gora nema spisak nepoželjnih osoba iz Srbije!

Crna Gora nema spisak osoba iz Srbije kojima je zabranjen ulazak zbog uvredljivih i neprimjerenih izjava na račun države, kazao je premijer Duško Marković.

“Kada bude bilo potrebe za tim, kada budu postojali opravdani razlozi da takvu listu konstruišemo, ona neće biti skrivana od javnosti. Osim onih osoba koje su u kriminalnom miljeu i koje nijesu dobrodošle ovdje, druge liste nema”, rekao je Marković na Žabljaku.

Dodao je da je “Crna Gora odlučna da brani državno dostojanstvo dignitet i to demokratskim sredstvima”.

Mediji bliski Vladi Crne Gore objavili su da je patrijarh SPC Irinej na listi nepoželjnih i da mu ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen zbog stavova koje je patrijarh SPC iznio tokom posljednjeg boravka u Crnoj Gori.

Irinej je tada kazao da je položaj SPC u Crnoj Gori gori nego u doma Osmanlija, a da je položaj Srba u Crnoj Gori teži nego u fašističkoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH).

“Uporedio bih ga sa položajem Srba u Hrvatskoj, u doba endehazije (NDH). Nažalost u Hrvatskoj ni danas nije bolji položaj Srbima. Možda to neprijateljstvo u Crnoj Gori nije kao ono koje je bilo kod ustaša, ali mržnja u narodu nažalost postoji. Sigurno da to čine oni koji ne žele dobro ni Srbiji ni Crnoj Gori. Stara je istina “podijeli, pa vladaj” pa se vjerovatno drže tog principa. Nadam se da će narod biti svjesniji od onih koji ga vode i da će naći način da postoji i zajedno živi”, poručio je prvi čovjek SPC tokom posljednje svoje posjete Crnoj Gori.

Irinej danas boravi u Crnoj Gori sa patrijarhom antiohijskim Jovanom Desetim, a između ostalog je rekao da ga raduje “što je sadašnja Crna Gora u odnosu na tadašnju u pogledu Crkve nešto što je normalno za Crnu Goru, da ima živu Crkvu, da ima sveštenstvo, monaštvo”.

“Ovakva izjava je sasvim drugačija nego što je bila prije njegove posljednje posjete. Ja sam dobio poziv od mitropolita Amfilohija da danas budem njihov gost, ali sam rekao da ne mogu da se odazovem pozivu, jer sam imao već zakazanu posjetu Žabljaku. Ja sam očekivao da će Irinej povući svoju izjavi i da će se izviniti Crnoj Gori i njenim građanima. U sinoćnjem telefonskom razgovoru dobio sam najavu od mitropolita takvog pristupa patrijarha Irineja. Crna Gora nema razloga da pogne glavu kada je njen državni integritet, dostojanstvo. Vjerujem da je patrijarh Irinej to razumio i da su poruke mira i suživota u Crnoj Gori dobrodošle”, kazao je Marković.

Vijesti

2 komentara

  1. I simply couldn’t go away your website before suggesting that I actually enjoyed the standard information an individual provide on your visitors? Is gonna be back frequently in order to inspect new posts.

  2. Can I just say what a relief to search out somebody who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know how to deliver a problem to light and make it important. Extra folks need to learn this and perceive this facet of the story. I cant consider youre no more common because you positively have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com