GRADI SE NOVI VRTIĆ: Vrijedan oko 2,5 miliona eura! Evo kako će izgledati! (VIDEO) - Volim Podgoricu

GRADI SE NOVI VRTIĆ: Vrijedan oko 2,5 miliona eura! Evo kako će izgledati! (VIDEO)

U barskoj opštini položen je kamen temeljac za novi vrtić vrijedan 2,5 miliona eura, u koji će biti smješteno oko 400 djece.

“Ovo je još jedan u nizu projekata koji potvrđuje da Ministarstvo prosvjete i Vlada odavno ovoliko sredstava nijesu ulagali u obrazovanje, posebno u najmlađe. Ukupan kapacitet vrtica u Baru koji danas počinje da se gradi je oko 400 djece, i kao takav predstavlja objekat sa najvećim kapacitetom od svih sedam koji se rade uz kreditnu podršku Banke za razvoj Savjeta Evrope CEB”, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović na polaganju kamena temeljca za izgradnju novog vrtića u Baru.

Kako je saopštio Šehović, parcela na kojoj će se graditi vrtić je površine oko 5000 m2, a sam objekat će se prostirati na oko 3 hiljade m2. Rok za zavrsetak radova je 12 mjeseci.

U ovom objektu smješteno je šest radnih soba za jaslene grupe i osam radnih soba za grupe vrtića, kancelarije, biblioteka, centralna kuhinja površine 200 m2 sa svim pratećim prostorijama za pripremu obroka za 600 djece, prostorije za trijažu i ostale tehničke prostorije.

Specificifičnost ovog objekta je višenamjenska sala za zajedničke sportske i druge aktivnosti površine od 234 m2, dok sa pripadajućim sadržajima čini površinu od 400 m2.

Kamen temeljac sa ministrom je položio i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

On je istakao važnost ovakvog objekta za bezbjedan boravak djece na teritoriji ove opštine, uz naglašavanje spremnosti opštine da da doprinos obrazovonom sistemu na teritoriji ove opstine

Osim toga, danas je otvoren i adaptirani vrtić “Mala luka“ takođe u Baru, za prihvat oko 150 djece.

U objekat je uloženo oko 80 000 eura, a sredstva su opredijeljena od same ustanove “Vukosava Ivanović Mašanović“, Ministarstva prosvjete i Opštine Bar, te donatora.

CDM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com