Home / NOVOSTI / Društvo / PATRIJARH IRINEJ: “Mi smo jedan narod, iako smo podijeljeni”
Foto: RTCG

PATRIJARH IRINEJ: “Mi smo jedan narod, iako smo podijeljeni”

Patrijarha Irinej je novinarima na Cetinju kazao da mu je drago što je u Crnoj Gori i dodao da je njegova majka porijeklom iz Crne Gore.

Irinej je naveo i da je u Crnu Goru stigao sa patrijarhom antiohijskim i cijelog Istoka Jovanom X koji, kako navodi, donosi blagoslov i želju da u “našem narodu vladaju mir, ljubav i sloga“.

“Mi smo jedan narod, iako smo podijeljeni, to ne značni da smo razdijeljeni, nego treba jedni druge da pomažemo i da budemo narod kakav gospod i naša istorija očekuju i žele“, poručio je Irinej.

Patrijarsi su oko 11 sati stigli na Cetinje, gdje su u Cetinjskom manastiru služili svečanu doksologiju, nakon koje je Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozdravio goste.

U pratnji patrijarha Irineja je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije. U Podgoricu su doputovali i episkopi šumadijski Jovan i valjevski Milutin.

Na podgoričkom aerodromu dočekao ih je arhiepiskop cetinjski mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i Episkop budimljansko- nikšićki Joanikije sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske.

“Patrijarh Jovan X će posjetiti manastir Ostrog, a zatim i saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gdje će mu u 16 časova takođe biti priređen svečani doček”, saopšteno je iz MCP.

(Rtcg)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *