PATRIJARH U CRNOJ GORI: Nakon Cetnjskog manastira posjetiće Ostrog, a onda doček u Podgorici - Volim Podgoricu

PATRIJARH U CRNOJ GORI: Nakon Cetnjskog manastira posjetiće Ostrog, a onda doček u Podgorici

Patrijarh Antiohijski Jovan Deseti i patrijarh SPC Irinej doputovali su u Crnu Goru.

Njih je na podgoričkom aerodromu dočekao mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije i episkop budimljansko nikšićki Joanikije sa sveštenstvom.

U Cetinjskom manastiru služena je svečana doksologija.

Patrijarh antiohijski Jovan X i patrijarh Irinej u Cetinjskom manastiru su se poklonili kivotu Svetog Petra Cetinjskog, ruci Svetog Jovana Krstitelja i čestici Časnog krsta Gospodnjeg.

Najavljeno je da će patrijarh Jovan nakon toga posjetiti manastir Ostrog, a zatim i saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gdje će mu u 16 časova biti priređen svečani doček.

“Današnja posjeta Patrijarha antiohijskog i svega Istoka g. Jovan X nije prva posjeta jednog antiohijskog Patrijarha Crnoj Gori, ali jeste prva Njegovog Blaženstva g. Jovana. Za vrijeme kralja Nikole u Crnu Goru je dolazio antiohijski Patrijarh o čemu svjedoči i ikona koju je tada poklonio Mitropolitu Mitrofanu Banu, a koja će danas biti iznijeta na cjelivanje tokom svečanog dočeka i doksologije u Cetinjskom u manastiru”, navodi se u saopštenju Mitropolije crnogorsko primorske.

Mediji bliski vlasti danima su objavljivali da će Irineju biti zabranjen ulazak u Crnu Goru, a njemu je danas dozvoljeno da pređe državnu granicu.

Irinej je za srpske medije izjavio da nema razloga da ne putuje u Crnu Goru i da nije obaviješten da je na listi nepoželjnih osoba. On je informacije o navodnoj zabrani ulaska pripisao medijskim spekulacijama.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com