Udruženje preduzetnica organizovalo tribinu „Preduzetništvo – tvoj izbor” - Volim Podgoricu

Udruženje preduzetnica organizovalo tribinu „Preduzetništvo – tvoj izbor”

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizovalo je danas, 15. oktobra 2018.g. drugu po redu, tribinu na temu „Preduzetništvo – tvoj izbor” u prostorijama JU Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju.
Prvo, izuzetno posjećeno predavanje, održano je ekonomskoj školi “Mirko Vešović” u Podgorici.

“Naša ciljna grupa su mladi (maturanti i studenti) i svi drugi koji imaju profesionalnu karijeru pred sobom. U okviru serije predavanja suočićemo mlade ljude sa samostalnim zanatlijama, preduzetnicama i ekspertima iz Udruženja preduzetnica Crne Gore koji će im prenijeti svoja iskustva i prednosti samostalnosti u preduzetništvu kroz slobodnu diskusiji na ovu temu. Takođe cilj nam je predstaviti uspješnu preduzetničku priču iz naše zemlje i pozvati privrednike i preduzetnike da daju svoj doprinos ovom događaju”, kazala je Edita Dautović, predsjednica Udruženja preduzetnica u uvodnom obraćanju.

Ona je dodala da se ova organizacija bavi pitanjima promocije i razvoja ženskog preduzetništva i preduzetništva mladih, a predavanja se organizuju u okviru projekta „Preduzetništvo – tvoj izbor” , koji je podržan od strane Ministarstva sporta. “Projekat pod nazivom „Preduzetništvo – tvoj izbor” ima za cilj afirmaciju preduzetništva u srednjim školama i na fakultetima u Podgorici i sjevernom regionu Crne Gore.

Učenici su mogli da čuju inspirativnu priču preduzetnice i uspješne poslovne žena Nemše-Nelke Omerhodžić „MERKATOR INTERNACIONALE“ DOO iz Bijelog Polja.

„ Ova škola je pravo mjesto i prigodno je vama mladima , da danas pričamo o preduzetništvu uopšte, a posebno o preduzetništvu mladih, jer naši mladi sve više vide svoju budućnost u preduzetništvu. Ja bih voljela da svojom pričom i ličnim primjerom utičem na vas da se učvrstite u ideji o preduzetništvu, sjutra osnujete svoje male firme , i da kroz vrijeme te male firme prerastu u velike. Zato je ova tribina odlična prilika da podstaknemo nekog od vas na razmišljanje o pokretanju biznisa. Dobri privrednici u Crnoj Gori su stub privrede, a preduzetništvo mladih je znak napretka i razvoja našeg društva“, kazala je Omerhodžić u svom izlaganju.

Od Edite Dautović, predsjednice Udruženja preduzetnica Crne Gore i vlasnice Millennium Bussiness Group iz Podgorice, učenici su mogli da čuju o pozitivnim i negativna iskustva ove preduzetnice iz centralnog regiona Crne Gore i upoznaju se sa okvirnim uslovima, izazovima i prednostima preduzetništva.

Učenici su sa posebnom pažnjom saslušali izlaganje predstavnika Unije mladih preduzetnika Uroša Bulatovića koji je uspijo da jezikom mladih zadrži njihovu pažnju i predstavi kako sebe kao uspješnog mladog čoveka, tako i svoju organizaciju koja je okrenuta ka mladim ljudima koje podržava svojim djelovanjem.
Danas smo imali čast da u ovoj školi održimo drugu tribinu u okviru projekta „Preduzetništvo- tvoj izbor“ koji je finansiran od strane Ministarstva sporta. Nadamo se da ćemo imati priliku da opet dođemo kod vas i da je ovo samo početak uspješne saradnje našeg udruženja i škole – zaključila je Edita Dautović na kraju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com