Evroliga: Najveća šansa Budučnosti za pobjedu u gostima - Volim Podgoricu

Evroliga: Najveća šansa Budučnosti za pobjedu u gostima

Aleksandar Džikić je u razgovoru za dodatak „Vijesti” o Evroligi rekao da ne voli da gleda raspored i štrikira gdje je u plusu, a gdje u minusu, da unaprijed upisuje pobjede i poraze. Ali, navijači kao navijači, javnost kao javnost – kalkulacije ne mogu da se izbjegnu.

Jedna od njih je vezana za večerašnjeg rivala košarkaša Budućnost Volija, Darušafaku.

Klub koji je u četvrtfinalu prethodnog izdanja Evrokupa izbacio Podgoričane, i potom osvojio drugo po kvalitetu evropsko takmičenje, ove sezone je slabiji nego prošle, ako ni zbog čega drugog onda zbog odlaska lidera na terenu, Skotija Vilbekina, i onog na klupi, Dejvida Blata. Baš zbog toga se u košarkaškim krugovima priča da je najveća šansa za trijumf „plavih” u gostima baš večerašnji duel u Istanbulu (19.15 časova).

“Naš protivnik je zaradio mjesto u Evroligi osvajanjem Evrokupa, imamo veliko poštovanje za to. Tim je dosta drugačiji nego prethodne sezone, ali je to veoma dobar sastav. To je miks iskusnih stranih igrača, kao i starijih turskih, koji su poznati košarkaškoj javnosti, kao i veoma talentovanih mladih”, naglasio je Džikić.

Darušafaka je u 1. kolu primila čak 91 poen za prve tri četvrtine u Madridu, gdje je prvak Evrope na kraju slavio 109:93. Tim Ahmeta Džakija je i na startu Superlige Turske doživio dva poraza, doduše veoma tijesna – od Gazijantepa (62:63) i Anadolu Efesa (72:75) – što pokazuje da Budućnost ima šansu u „Folksvagen areni”.

Popularna Dačka još nije uigrana, ali nije ni Budućnost.

“I mi i oni smo u sličnoj situaciji – novi timovi, igračima je potrebno vremena da se naviknu da igraju zajedno, da shvate kako da budu najbolji što mogu u novom sistemu. Povrh svega, raspored je izuzetno težak. Veoma je bitno da igramo u ritmu koji će nas staviti u što bolju situaciju da pobijedimo. Imamo nekih manjih povreda, ali se nadam da ćemo biti kompletni za utakmicu”, poručio je Džikić.

Nemanja Gordić je prošle sezone dao 10 poena u Istanbulu, gdje je Budućnost u posljednjoj četvrtini nadoknadila minus 11 i izjednačila na 52:52, ali je ipak izgubila 57:54.

“Naporno treniramo i vidi se pomak u igri. Raspored veoma težak, utakmica sa Darušafakom će nam biti treća u pet dana, a druga na gostovanjima. Vjerujem da ćemo igrati sa dosta energije i da ćemo dati sve od sebe”, naglasio je bek „plavih”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com