NADOKNADA ŠTETE: Podgorička porodica od KAP-a i države dobija 700.000 eura! - Volim Podgoricu

NADOKNADA ŠTETE: Podgorička porodica od KAP-a i države dobija 700.000 eura!

Privredni sud u ponovljenom postupku, poslije ukidnog rješenja Apelacionog suda, donio je međupresudu da su prvotuženi Kombinat aluminijuma u stečaju i drugotužena država odgovorni za nadoknadu štete porodici Đorđija Terzića iz zetskog sela Srpska, zbog štete od zagađenja iz KAP-a.

Sudija Privrednog suda Nataša Bošković odlučila je da do pravosnažnosti međupresude zastane sa raspravljanjem o iznosu obeštećenja i obavijestila punomoćnike stranaka da će im odluka biti dostavljena 9. novembra.

Prethodno je Apelacioni sud poništio prvostepenu presudu da KAP i država isplate Terzićima za štetu 703.052 eura, i naložio da se predmet vrati na ponovni postupak. Apelacioni sud je zaključio da su Terzići zakasnili sa tužbom, te da je ona “zastarjela” u roku od pet godina od kada je nastala šteta.

Advokat Terzića Miloš Damjanović, tokom obnovljenog postupka, kazao je da “šteta nije mogla da zastari jer je za nju tužilac saznao u toku postupka”.

“Tržišna vrijednost nije umanjena 2002. kada je ekspropriisan Botun, već kada su otrovi prešli maksimalno dozvoljene količine u zemljištu. Stranke i sud su saznali da su te vrijednosti pređene prilikom izrade nalaza, a samo saznanje za štetu je počelo kada su nam vještaci u nalazima rekli da vrijednost zemljišta nije ista, jer je sada kancerogeno”, naveo je Damjanović.

Sudski vještak Bogdan Bulatović je utvrdio da je vrijednost imovine Terzića zbog zagađenja smanjena za 703.052 eura.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com