Home / NOVOSTI / Hronika / U POLICIJSKOJ AKCIJI „TAJM” UHAPŠENO ŠEST LICA ZBOG ZELENAŠENJA
FOTO: Ilistracija/Vijesti

U POLICIJSKOJ AKCIJI „TAJM” UHAPŠENO ŠEST LICA ZBOG ZELENAŠENJA

Barska policija, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, juče je realizovala akciju „Tajm“ u sklopu obavještajnog projekta „Loan“, koji se odnosi na sprečavanje i dokazivanje krivičnog djela zelenaštvo. Tom prilikom lišili su slobode šest lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo zelenaštvo, a kao organizator je označen Šćepan Bujić (26), koji se nalazi u ZIKS-u, gdje robija zbog ubistva braće Ljubomira i Dejana Gojačanina.

Nakon višemjesečne akcije koja je sprovođena u okviru obavještajnog projekta „Loan“, uhapšeni su T.L. (50), O.L. (45), M.L. (22), T.B. (22), M.L. (44) i M.I. (24). Za to krivično djelo osumnjičen je i Bujić, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u.

Policija je izvršila više pretresa na lokacijama koje koriste navedena lica, kao i u prostorijama ZIKS-a u kojima boravi Bujić.
– On je, kako se sumnja, po prethodno postignutom dogovoru, sa jasno definisanim ulogama, sa licima koja su lišena slobode, organizovao plasiranje novca uz nesrazmjernu kamatu na mjesečnom nivou, a koji je davao licima sa područja opštine Bar. Sumnja se da su osumnjičena njemu bliska lica, za njegov račun, na ovaj način davala novac na tzv. zelenašku kamatu, dok je on organizovao i osobe koje su se bavile preuzimanjem dobiti – kamate, koju su potom ta lica predavala T.B., O.L., T.L. i M.L.

Prilikom pretresa je oduzeta veća količina novca, kao i dokumenata za koja se sumnja da potiču iz vršenja navedenog krivičnog djela. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Ka tužiocu će biti inicirano i pokretanje finansijske istrage protiv navedenih lica – saopšteno je iz policije.

(Dan)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *