Dobre odnose sa Mađarskom jačati saradnjom u ekonomiji i kulturi - Volim Podgoricu

Dobre odnose sa Mađarskom jačati saradnjom u ekonomiji i kulturi  

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem o unapređenju saradnje i mogućnostima za učešće firmi iz te zemlje u razvojnim i infrastrukturnim projektima Prijestonice.

Na sastanku je ocijenjeno da su politički odnosi Crne Gore i Mađarske na najvišem nivou i da bi iskustva iz te saradnje trebalo primijeniti i u oblasti ekonomije i kulture.

Sagovornici su se saglasili da dvije zemlje imaju dosta sličnosti, ističući članstvo u NATO-u kao zajednički uspjeh koji, osim što garantuje bezbjednost i stabilnost, otvara nove perspektive za investicije i razvoj.

Gradonačelnik Kašćelan se zahvalio Mađarskoj za podršku Crnoj Gori u procesu evropskih i atlantskih integracija, dok je ambasador Neđeši poručio da će njegova zemlja nastaviti da pomaže crnogorski put ka EU.

Na sastanku je razgovarano i o poslovnim potencijalima Cetinja, kao i o mogućnostima koje investitorima nudi Prijestonica kroz podsticajne mjere i biznis zone.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com