Home / NOVOSTI / Društvo / Knežević i Mandić počasni gosti na svečanosti Ruske pravoslavne crkve

Knežević i Mandić počasni gosti na svečanosti Ruske pravoslavne crkve

Lideri DF-a, Andrija Mandić i Milan Knežević, u pratnji velikog prijatelja te političke organizacije, legendarnog ruskog narodnog heroja generala Aleksandra Salujanova, a na poziv Ruske pravoslavne crkve, danas su bili počasni gosti na svečanosti kojom je ova Crkva obilježavala važan datum u istoriji njenog izdavaštva.

“Mandić i Knežević su uvaženog domaćina upoznali sa problemima sa kojima je suočen naš narod u Crnoj Gori i opasnostima koje su se nadvile nad vjerujući ljudima. Tokom razgovora sa visokopreosvećenim Mitropolitom Arsenijem, najbližim saradnikom patrijarha Kirila, oni su predstavili djelove programskog dokumenta vezanog za odnos DF-a prema Pravoslavnoj crkvi”, navodi se u saopštenju DF-a.

Boraveći ovih dana u radnoj posjeti Moskvi, Mandić i Knežević su na važnim adresama odlučivanja predstavili programski dokument kojeg čini skup rješenja za probleme koji postoje u samoj Crnoj Gori, regionu Balkana, kao i njihovo viđenje budućih odnosa Crne Gore i Rusije.

Knežević je u svečanom dijelu programa, u ime delegacije iz Crne Gore, prigodnom besjedom pozdravio okupljene svečare.

MandicKnezevicVladikaShalimov

Mandić i Knežević sa vladikom Šalimovim

Na posebnom sastanku u Danilovskom Manastiru, vladika Šalimov, čuvar najveće ruske svetinje, ikone Svete Bogorodice Kazanjske, blagoslovio je Mandića i Kneževića.

Poželio im je da im Bog da snage da izdrže sve nedaće koje su ih zadesile, kako njih dvojicu, tako i sve one vjerujuće ljude koje predstavljaju.

“Svako žrtvovanje u odbrani Pravoslavne vjere i svoga naroda nije uzaludno, nego na spas kako onoga koji se žrtvuje tako i njegovih bližnjih”, istakao je Vladika.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *