Svi Balkanci sa sumnjivim dosijeima likvidirani na isti način - Volim Podgoricu

Svi Balkanci sa sumnjivim dosijeima likvidirani na isti način

Ni mjesec nije prošlo od ubistva trgovca dijamantima Novljanina Đorđa Mihaljevića, a u Johanesburgu se dogodio novi napad u kojem je pucano u Balkanca.

A potpis napadača je uvijek isti: presretnu žrtvu dok je u automobilu, izrešetaju i nestanu bez traga. Napadači ni u jednom od ovih napada još nijesu pronađeni i uhapšeni.

Muškarac iz Srbije, čiji identitet za sada nije zvanično potvrđen, upucan je u ponedjeljak na benzinskoj pumpi u Johanesburgu. Naime, kako su prenijeli južnoafrički mediji, na muškarca u kolima pucano je u trenutku kad je ulazio u pumpu. Napadač, koji je posmatrao svoju žrtvu, tada je prišao njegovom automobilu, izvukao pištolj i počeo da puca.

– Mogu samo da potvrdim da se incident dogodio oko 10 sati ujutru – izjavio je portparol policije Granvil mejer, dodajući da je motiv za sada nepoznat.

Majer je dodao da je žrtva prevezena u bolnicu sa dvije rane u desnoj ruci i da je u stabilnom stanju.

Do ove pucnjave došlo je poslije manje od mjesec kako je u Johanesburgu, na isti način, likvidiran Đorđe Mihaljević, poznatiji kao “kralj dijamanata”.

I to je bila, samo jedna u nizu, likvidacija u Johanesburgu, a sve su urađene na isti način.

Gotovo svi ubijeni Balkanci u ovoj zemlji likvidirani su na ulici, u svom automobilu, na taj način što su se ubice približile staklu i zapucale kroz njega.

Đorđe Mihaljević

Trgovac dijamantima i zlatom Đorđe Mihaljević (44), izrešetan je krajem septembra u klasičnoj sačekuši u Bedfordvjuu, predgrađu Johanesburga. Na poznatog trgovca dijamantima pucala su dvojica napadača koji su njegovom “poršeu” prišli na motorima.

– Mihaljević je bio na ručku u jednom restoranu i krenuo je ka svojoj kući. Napadači na motoru najvjerovatnije su ga pratili od trenutka kada je krenuo, jer su iskoristili trenutak kada se zaustavio na semaforu. Tada su motorom prišli “poršeu” i suvozač na motoru je zapucao kroz prozor Mihaljevićevog automobila. On je, vjerovatno već smrtno ranjen, dao gas i pokušao da pobjegne, ali je uspio da pređe samo stotinak metara. Zaustavio je automobil i uspio da izađe iz njega, ali je istog trenutka pao i umro – izjavio je policijski zvaničnik JAR za južnoafričke medije.

Očevidac likvidacije bio je radnik benzinske pumpe, koji je odmah pritrčao trgovcu dijamantima, ali mu nije bilo spasa.

Forenzičar je za južnoafričke medije ispričao da je ovo ubistvo povezano sa mafijaškim ratom koje je posljednjih mjeseci Bedfordvjuu, predgrađe Johanesburga, pretvorilo u ratno polje.

O Salivan kaže da je ubistvo Mihaljevića posljednje u nizu likvidacija ovih klanova koji su ubijali advokate, dilere i kolekcionare.

On dodaje da je ubijenom meta stavljena na čelo onog trenutka kada je ušao u sukob sa svojim navodnim saradnikom, osuđivanim mafijaškim bosom iz Češke, Radovanom Krejcirom.

Milan Đuričić Miki

Po istom scenariju po kom je ubijen trgovac dijamantima, likvidiran je i Milan Đuričić Miki. Napadači su i na jednog i drugog zapucali u trenutku dok je stajao na crvenom svjetlu na semaforu. Đuričić je ubijen u Johanesburgu 24. aprila.

Sahranjen je u rodnom naselju kod Loznice u kom nije bio od početka 2006. kada je sa Dobrosavom Gavrićem, pobjegao i to dan uoči izricanja pravosnažne presude zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana i njegovih prijatelja.

Tada je Vrhovni sud Gavriću izrekao 35 godina robije, dok je Đuričiću i njegovom rođaku Draganu Nikoliću potvrđeno po 30 godina zatvora.

Darko Kulić

U Johanesburgu, u istom dijelu grada u kom je ubijen i Milan Đurićić Miki, u julu ove godine ubijen je Darko Kulić. Poslije likvidacije, spekulisalo se da je likvidiran jer je znao ko je ubio Mikija Đuričića, a navodno je imao veze i sa ubistvom Gorgija Gorga Darmanovića.

Gorg Darmanović

Gorgija Gorg Darmanović, dvostruki agent iz JAR, ubijen je na Novom Beogradu, a navodno se dovodio u vezu s podzemljem te države.

Spekulisalo se da je bio dobar prijatelj s Gavrićem i Mikijem.

1 komentar

  1. Hmm it appears like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any recommendations for novice blog writers? I’d certainly appreciate it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com