UŽAS: Otac maltretirao ćerku i tjerao je da prosi na ulicama Podgorice - Volim Podgoricu

UŽAS: Otac maltretirao ćerku i tjerao je da prosi na ulicama Podgorice

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A.S. iz Podgorice zbog sumnje da je prisiljavao 15-godišnju ćerku na prosjačenje.

– Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su operativnim radom otkrili slučaj trgovine ljudima koja je izvršena na štetu maloljetne 15-togodišnje djevojčice prisiljavanjem na prosjačenje. Protiv oca djevojčice, koji je osumnjičen da je izvršio ovo krivično djelo, je podnijeta krivična prijava. Djevojčica je smještena u sklonište i obezbjeđena joj je pravna zaštita. CB Podgorica je krivičnu prijavu protiv oca djevojčice, A.S, nadležnom tužiocu podnio danas, a krivičnom prijavom on se tereti da je na štetu svoje 15-togodišnje ćerke počinio krivično djelo trgovina ljudima – navodi se u saopštenju Uprave policije.

 

Dodaje se da je maloljetna djevojčica, identifikovana prije dva dana, na osnovu operativnih saznanja CB Podgorica i aktivnosti koje su policijski službenici potom preduzeli.

Djevojčica je do sada u više navrata pretrpjela fizičko nasilje Foto-ilustracija: Profimedia/AFP

Od djevojčice je uzeta izjava, a o prikupljenim saznanjima je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici a potom i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je i kvalifikovao djelo.

Kriminalistička obrada koju su policijski službenici sproveli upućuje na sumnju da se 15-godišnja djevojčica u dužem periodu, pod fizičkom silom, prijetnjom i prinudom od strane svog oca A.S, bavila prosjačenjem na teritoriji Podgorice, a za račun i interes svog oca i drugih za sada nepoznatih lica na čijoj se identifikaciji radi.

Navode da je djevojčica do sada u više navrata pretrpjela fizičko nasilje, i da je iz bezbednosnih razloga sklonjena u Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima koje egzistira u okviru Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima.

Za A.S. je raspisana potjernica.

– Tokom preduzimanja mjera i radnji na rasvetljavanju ovog krivičnog djela kao i da bi djevojčica bila adekvatno zbrinuta i da bi joj se obezbjedila pravna zaštita, kroz multidisciplinarni pristup, shodno standardima i operativnim procedurama, angažovani su Centar sa socijalni rad, ODT u Podgorici, VDT u Podgorici kao i Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima. Uprava policije će u saradnji sa drugim nadležnim državnim organima i institucijama nastaviti sa aktivnostima na rasvetljavanju svih oblika trgovine ljudima i svih krivičnih dela i prekršaja povezanih sa prosjačenjem, što je u skladu i sa nacionalnim i bezbjednosnim prioritetima i preporukama međunarodnih partnera u okviru poglavlja 23 i 24 – zaključuje se u saopštenju.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com