Gol za oca i moje Zabjelčane - Volim Podgoricu

Gol za oca i moje Zabjelčane

Nakon debitantskih 90 minuta protiv Bosne i Hercegovine (0:0, 28. maj 2018) u prijateljskom meču, još 90 u obračunu sa Slovenijom (0:2, 2. jun 2018), te 10 minuta u utakmici Lige nacija protiv Litvanije (2:0, 10. septembar 2018), došlo je vrijeme za pravi test.

Psihološki, fizički, karakterni, a prije svega igrački…

Boris Kopitović nije imao rješenja unaprijed, ali je položio sa desetkom! Crna Gora je demolirala Litvaniju (4:1) u 4. kolu grupe C4 Lige nacija, vratila se u borbu za prvo mjesto, odreagovala nakon teškog poraza od Srbije (2:0), a 24-godišnji centarhalf je bio odličan u tandemu sa kapitenom Markom Simićem, a stigao je i da postigne pogodak za 2:0.

Na neki način i da prelomi meč na Baltiku…

“Prvo, nevjerovatan je osjećaj zaigrati za reprezentaciju, a kada stigne prvi gol, onda to ne može riječima da se opiše. Presrećan sam. Nadam se da će biti još sličnih osjećaja”, rekao je Kopitović za Dnevne novine, koji je na stadionu LFF odigrao prvu “ozbiljnu reprezentativnu utakmicu”, ali…

“Svaki meč je ozbiljan kada je u pitanju državni dres. Treba uvijek ući maksimalno motivisan”, nadovezao se defanzivac beogradskog Čukaričkog.

Popularni Kopi je na karakterističan način proslavio debitantski gol podigao je mali prst, a taj pozdrav je karakterističan za kultno podgoričko naselje Zabjelo.

“Gol je imao posvjetu. Posvetio sam ga ocu i mojim Zabjelčanima, jer znam da su gledali utakmicu i navijali”, poručio je izdanak zabjelske škole fudbala.

“Hrabri sokolovi” su u 72 sata odigrali dva dijametralno suprotna meča protiv “orlova” ništa nije funkcionisalo, a protiv “zeleno žutih” je sve išlo glatko.

“Znali smo da će protiv Litvanije da bude potpuno drugačija utakmice. Protiv Srbije smo potrošili dosta emocija, ostaje žal što nismo bolje odigrali pred našom publikom. Međutim, ostavili smo to iza sebe, ušli u meč sa Litvanijom sa većim žarom i sve je bilo kako treba”, jasan je nekadašnji igrač Zabjela, Budućnosti, Hapoel Akre i Mladosti (sada OFK Titograda).

Naredni okršaji su na programu za mjesec dana gostujemo Srbiji 17. novembra, a dočekujemo Rumuniju tri dana kasnije, tako da učenici Ljubiše Tumbakovića mogu da napadnu prvo mjesto u grupi. To lidersko mjesto donosi “fajnal for” na kome će se razigravati za EURO 2020, te plasman u Ligu B. Međutim, “sokolovi” mogu da budu i treći u grupi, a najlošiji trećeplasirani tim u Ligi C se seli u Ligu D.

“Da ne vjerujem u prvo mjesto, ne bih nosio dres reprezentacije. Sve je moguće, uvijek ima mjesta za iznenađenja, a mi ćemo se potruditi da budemo prijatno”, poručio je Kopitović.

A kada smo se već dotakli kultnog Zabjela, pored Kopitovića i dvostruki strijelac protiv Litvanije Stefan Mugoša je prve fudbalske korake napravio u tom klubu.

“Doprinijeli smo pobjedi, ali nismo riješili meč”, ne stavlja sebe u prvi plan Boris Kopitović, već veliča zajedništvo.

“Atmosfera u ekipi je sjajna, bodrimo jedni druge, igramo jedan za drugog. Tako će biti i ubuduće”.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com