Home / NOVOSTI / Hronika / Slikarka u kućnom pritvoru i plaća 50.000 eura u humanitarne svrhe

Slikarka u kućnom pritvoru i plaća 50.000 eura u humanitarne svrhe

Slikarka Danijela Kisić Petrović osuđena je na pola godine kućnog zatvora i novčanu kaznu, zato što je u njenoj kući u decembru prošle godine pronašen arsenal oružja.

Tako je sutkinja Nada Rabrenović prihvatila njenu nagodbu sa tužilaštvom, kojom je odlučeno da Kisić nosi nanogicu šest mjeseci i uplati 50.000 eura u humanitarne svrhe.

Ona je uhapšena 17. decembra prošle godine, nakon što je policija pretresom njene kuće u Baru pronašla hekler sa dva okvira puna municije, škorpion sa tri okvira puna municije, revolver nepoznate marke u kom je bilo  sedam metaka, preko 2.000 komada razne pištoljske municije, fantomku, lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja…

Iako su nakon hapšenja iz policije saopštili da je Kisić spremala nečiju likvidaciju, ona je optužena samo za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema Krivičnom zakoniku za to djelo prijetila joj je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Kisić je tvrdila da je oružje pronađeno u njenoj kući naslijedila od pokojnog strica, oficira Jugoslovenske narodne armije, koji je izbjegao iz ratom zahvaćenog područja, te da je samo iz emocije prema njemu čuvala sporno oružje.

Njen branilac Danilo Mićović je Vijestima rekao da je to da je ona pripremala nečiju likvidaciju “čista laž”, da je ta krivična prijava odbačena, te da je u pitanju velika filantropkinja koja je odlučila da novac donira crnogorskim muzejima i galerijama.

Vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *