JEZIVO UBISTVO U KOTORU: Sa groblja otišao na ručak, pa nakon toga likvidirao mladića - Volim Podgoricu

JEZIVO UBISTVO U KOTORU: Sa groblja otišao na ručak, pa nakon toga likvidirao mladića

Vratio se sa pomena Đuriću pa ubio LencaSvjedok Nikola Mandić je u tužilaštvu kazao da je na dan ubistva Lenca, oko 9.30 ujutru, izašao na groblje, gdje je bio i Mršić sa porodicom. Ispričao je da je ručak povodom pomena bio između 14.30 i 15 časova, a na njemu je takođe bio Mršić, a kasnije je čuo da je fudbaler ubijen

Optužnica kojom je Kotoraninu Nikoli Mršiću na teret stavljeno da je ubio bivšeg fudbalera Gorana Lenca napisana je na 11 stranica, a najčvršći dokaz protiv okrivljenog je njegov trag na kesi u kojoj je, navodno, nosio pištolj kojim je počinio teško krivično djelo.

Nekoliko svjedoka potvrdilo je da je na dan ubistva, 16. septembra prošle godine, vidjelo optuženog Mršića, ali nijesu bili očevici ubistva. Nikšićanin Nikola Mandić ispričao je u Višem državnom tužilaštvu da je na dan ubistva sa porodicom i prijateljima bio na groblju gdje su odavali pomen ubijenom Daliboru Đuriću, koji mu je brat od tetke.
Optuženi Mršić bio je menadžer u lokalima u kojima je Mandić radio. Mandić je u tužilaštvu kazao da je na dan ubistva Lenca, oko 9.30 ujutru, izašao na groblje, gdje je bio i Mršić sa porodicom. Sa njima je bio i veći broj ljudi. Ručak povodom pomena bio je između 14.30 i 15 časova, a na njemu je takođe bio Mršić. Nakon toga se više nijesu gledali. Mandić je objasnio da je kasnije na televiziji čuo kako je u Kotoru ubijen neki fudbler za koga ranije nije čuo.
Tokom istrage saslušan je i Milan Jovićević, koji je ranjen u ovoj pucnjavi. On je kritičnog dana trenirao sa sada pokojnim Lencom, sa kojim je prijatelj od djetinjstva. Prvo su trčali oko stadiona, da bi kasnije počeli da rade sklekove i trbušnjake.

– U pauzi između vježbi primijetio je jedno lice koje se kretalo laganim hodom iz pravca sporednog ulaza terena stadiona. To lice se kretalo prema njima noseći u ruci zamotanu plastičnu kesu. Isto je opisao kao lice visne 185-190 centimetara, krupnije građe, između 100-110 kilograma, oble glave, kratko podšišan, između 30- 35 godina, što je zaključio po njegovoj fizičkoj spremnosti, odnosno načinu na koji je kasnije brzo trčao – piše u optužnici u dijelu u kojem je naveden Jovićevićev iskaz.

On je kazao da je prvi pucanj čuo kada sa Lencom počeo da radi sklekove. Kako su im glave bile okrenute prema kabini, nije mogao da vidi ubicu.

– Prvo je čuo jedan hitac, a poslije dvije sekunde i drugi, nakon čega se trznuo i odmakao od klupe. Potom je vidio Gorana u ležećem položaju ispod klupe – navodi se u opštužnici.

Kada je ubica počeo da bježi u pravcu iz kojeg je došao, Jovićević je potrčao za njim. Ubica je zapucao u njegovom pravcu i ranio ga.

Svjedok I.D. ispričo je da je nedugo prije ubistva Lenca sreo Mršića. Vidio ga je ispred kladionice koja se nalazi na oko 200 metara od stadiona „Bokelja”, gdje je bivši fudbaler likvidiran. Taj svjedok je kazao da se Mršić tada kretao u pravcu svoje kuće.

Svjedok S.Š. ispričala je da je kritičnog dana srela Mršića, kojeg je pitala da li joj je vidio djecu. Ponovo ga je srela pet minuta nakon ubistva Lenca, kada je bio na svojoj terasi. S.Š. je kazala da dobro poznaje Mršića i da on zbog kilaže nije mogao tako brzo stići kući.

Na ključnom dokazu, kesi koju je ubica navodno zaboravio na klupi, a u kojoj je nosio pištolj, nalazi se biološki trag tri osobe. Vještačenjem je utvrđeno da je dominantan trag neidentifikovane osobe. Sa velikom sigurnošću se može tvrditi da jedan od tragova pripada i Mandiću, koji je objasnio da je u toj kesi jednom prilikom nosio garderobu.

I svjedok i osumnjičeni

Nikola Mandić se u ovom slučaju našao na spisku svjedoka. Ipak, u drugoj istrazi, koju vodi Specijalno državno tužilaštvo, on je osumnjičen za pomaganje ubici. U toj istrazi našao se u grupi osumnjičenih koji su navodno pripadnici tri kriminalne grupe koja stoji iza više počinjenih i planiranih likvidacija. Ova situacija predočena je u Višem sudu u Podgorici prilikom razmatranja optužnice.

 

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com