PODGORICA: Da li ste imali problem sa pozivima Domu zdravlja? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Da li ste imali problem sa pozivima Domu zdravlja?

Broj telefona Call centra domova zdravlja u Podgorici je aktivan i pacijenti i dalje putem tog broja mogu da zakažu preglede, kazali su “Vijestima” iz službe za odnose sa javnošću javne zdravstvene ustanove glavnog grada, nakon što se više pacijenata požalilo da im se na broj telefona 19816 niko ne javlja.

Pozivom tog jedinstvenog broja domova zdravlja u Podgorici, pacijenti su u mogućnosti da zakažu pregled kod izabranog ljekara opšte prakse. Pacijenti se, međutim, često žale da su pozivi uzaludni i da im se na broj Call centra danima niko ne javlja.

Iz službe za odnose sa javnošću Doma zdravlja Podgorica, na čijem je čelu Nebojša Kavarić, potvrđuju da je broj povremeno teško dobiti i navode da je razlog tome veliki broj poziva određenim danima u nedjelji.

“Razlog povremeno otežane mogućnosti zakazivanja usluga preko navedenog broja uglavnom je veliki broj poziva ponedjeljkom, utorkom i srijedom”, kazali su iz Doma zdravlja.

Podsjećaju i da pacijenti pregled mogu zakazati putem aplikacije i internet stranice ezdravlje.me.

Za korišćenje tog servisa, pacijent prethodno mora dobiti PIN kod (lozinku) od izrabranog ljekara. PIN se, kako navode iz Doma zdravlja, dobija isključivo na zahtjev pacijenta.

230 hiljada je korisnika zdravstvenog osiguranja u Podgorici, dok je broj dodijeljenih kodova nešto preko 12.000, što je tek oko pet odsto ukupnog broja pacijenata

Nakon što dobije PIN, pacijent posjetu ljekaru može da zakaže tako što na stranici ezdravlje.me unosi broj zdravstvene knjižice i lozinku.

Osobe ženskog pola, putem servisa ezdravlje, mogu da zakažu pregled i kod izabranog doktora za odrasle i izabranog doktora za žene, odnosno ginekologa.

Iz Doma zdravlja podsjećaju da je sredinom prošle godine počela i implementacija projekta elektronskog zakazivanja specijalističkih pregleda. Iz Ministarstva zdravlja ranije je najavljeno da bi mogućnost da putem interneta zakažu pregled kod specijaliste, pacijentima trebalo da bude na raspolaganju od 1. januara 2019.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com