Podgoričanin tužio državu, traži 35.000 eura - Volim Podgoricu

Podgoričanin tužio državu, traži 35.000 eura

Veselin Bošković iz Podgorice tužio je državu i tražio 35.000 eura zbog neosnovanog pritvora i pretrpjelih duševnih bolova, povrede časti i ugleda kada je bio uhapšen u maju 2016. godine zbog optužbi daje obljubio maloljetnicu. Bošković je bio uhapšen prije dvije godine zbog produženog krivičnog djela nedozvoljene polne radnje nad maloljetnicom.

Odlukom Višeg suda pravosnažno je oslobođen.

Prema navodima tužbe, Bošković je u Istražnom zatvoru doživio šikaniranje i prijetnje od ostalih pritvorenika zbog optužbi za obljubu maloljetnice.

“Kako se radi o moralno najgnusnijoj optužbi za seskualni zločin prema maloljetnoj osobi tužilac smatra da je odnos tužene prema njemu u najmanjoj mjeri jednako gnusan onom što je doživio kroz čitav postupak. I ne samo on već i njegova supruga i maloljetna djeca, koja su skupa s njim trpjela šikaniranje”,  piše u tužbi.

U tužbi se navodi i da se Bošković nakon izlaska osjećao loše jer je morao svima da objašnjava kako je i zbog čega pritvoren.

“Zbog povrede slobode i prava ličnosti, pravo na naknadu štete, stiče se u ovom slučaju jer je usljed neopravdane osude, odnosno neosnovanog hapšenja nastala šteta, jer je Bošković bio u pritvoru 21 dan i to je bilo objavljeno u svim medijima, pa je trpio duševne bolove”, dodaje se u tužbi.

Kada je pravosnažno oslobođen optužbi za obljubu maloljetnice, Boškvić je dobio ponudu od Ministarstva pravde da na ime odštete, dobije 600 eura zbog neosnovanog pritvora.

Međutim, on je tu ponudu odbio, ocijenivši da je takav gest Ministarstva pravde poniženje, jer je 21 dan bio u pritvoru i nanesena je nepopravljiva šteta ne samo njemu, već i njegovoj supruzi i maloljetnoj djeci.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com