Projekat “Hiljadu plus”- Uručeno 160 vaučera - Volim Podgoricu

Projekat “Hiljadu plus”- Uručeno 160 vaučera

U okviru  treće faze  Projekta “Hiljadu plus”, ministar Pavle Radulović je podijelio  160 vaučera prioritetnim licima.

Od 1054 aplikanata koji su podnijeli zahtjeve za učešće, 160 podnosilaca iz grupe Prioriteti ispunilo je uslov za dodjelu vaučera.

Vaučer je dobilo 116 samohranih roditelja, deset osoba sa invaliditetom, 17 domaćinstava koja imaju člana porodice koji je osoba sa invaliditetom, 13 domaćinstava koja imaju djecu sa smetnjama u razvoju, dvije osobe koje su bile mladi bez roditeljskog staranja i dvije osobe koje su bile žrtve nasilja u porodici.

 

Ovaj projekat je alat za naše sugrađane, koji nisu u mogućnosti da svoje stambeno pitanje riješe po tržišnim uslovima, da obezbjede krov nad glavom”- kazao je Radulović.

“Od novca koji imamo, očekujemo da će broj vaučera koji ćemo moći da podijelimo biti između između 350 i 400. Već smo pokrenuli nove pregovore sa bankom da vidimo da li možemo da otpočnemo i četvrti krug, i mislim da smo na dobrom putu”- kazao je Radulović.

U prethodne dvije faze projekta Hiljadu plus stambeno pitanje riješilo je 809 porodičnih domaćinstava, odnosno 2,15 hiljada građana Crne Gore.

Vrijednost projekta je 20 miliona eura. Od toga je deset miliona obezbijedila Vlada posredstvom Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), dok sa deset miliona participiraju komercijalne banke.

Visina fiksne kamatne stope u projektu iznosi 2,99 odsto, dok se kredit otplaćuje 20 godina.

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com