Uhapšena jedna osoba zbog krijumčarenja cigareta vrijednih skoro 719.000 eura - Volim Podgoricu

Uhapšena jedna osoba zbog krijumčarenja cigareta vrijednih skoro 719.000 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta lišili su slobode još jedno lice u vezi sa slučajem krijumčarenja cigareta vrijednih skoro 719.000 eura, koje su otkrivene prije dvije nedjelje. Radi se o N.Š. (47) iz Paraćina – Republika Srbija sa prebivalištem u Budvi, vlasniku firme „Belmal“ d.o.o. Kotor, a on je danas uz posebni izvještaj priveden nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje. Sumnja se da je N.Š, u svojstvu vlasnika navedene firme, vršio nabavku i prikrivanje neocarinjene robe – 868 paketa cigareta vrijednosti oko 718.704 eura, čime je počinio krivično djelo koje mu se krivičnom prijavom – posebnim izvještajem stavlja na teret, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

 

Krivična prijava protiv druga dva lica – jednog fizičkog i jednog pravnog podnijeta je prije deset dana. Naime, policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, podsjećamo, 08.10.2018. godine, u nastavku aktivnosti koje su uslijedile nakon što su carinski i policijski službenici otkrili 868 paketa neprijavljenih cigareta vrijednosti skoro 719.000 eura, identifikovali i navedenog dana lišili slobode M.T. (33) iz Subotice, sa prebivalištem u Budvi, izvršnog direktora firme „Belmal“ d.o.o. Kotor, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje. On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu a za isto krivično djelo sumnjiči se i navedeno pravno lice.

 

Sumnja se da su N.Š, M.T. i firma „Belmal“ počinili navedeno krivično djelo na način što su, kao odgovorna fizička lica u pravnom licu i odgovorno pravno lice, vršili nabavku i prikrivanje neocarinjene robe – pomenutih otkrivenih cigareta koje su prokrijumčarene u pošiljci koja je regularno bila prijavljena a koja je brodom pristigla u Slobodnu zonu Bar. Pregledom pošiljke koju su izvršili carinski službenici, 05.10.2018. godine, je utvrđeno da se u pošiljci nalaze neprijavljene cigarete brenda „FM“ u količini od 868 paketa, dok je carinskom organu prijavljena roba – dekorativni namještaj u količini od 258 paketa. Procijenjena vrijednosti neprijavljenih cigareta iznosi oko 718.704 eura.

 

Akcija u kojoj su otkrivene cigarete je izvedena na osnovu prikupljenih obavještajnih podataka, a realizovali su je službenici Uprave carina u saradnji sa policijskim službenicima SKP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta i u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com