Bečić, Joksimović i Vujičić: Radna grupa koju DPS želi da formira neće dovesti do fer izbora - Volim Podgoricu

Bečić, Joksimović i Vujičić: Radna grupa koju DPS želi da formira neće dovesti do fer izbora

Crnoj Gori je nasušno potrebna sveobuhvatna reforma seta izbornih zakona, u skladu sa Planom Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA, kojeg je podržala i Evropska unija, saglasni su predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, predsjednik Par­ti­je pen­zi­o­ne­ra, in­va­li­da i re­sti­tu­ci­je, Mo­mo Jok­si­mo­vić i predsjednik Građanske akcije – Budva, Božidar Vujičić.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić je danas u sjedištu te partije razgovarao sa Jok­si­mo­vićem i Vujičićem, a  sastanku je prisustvovao i Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata.

Bečić, Joksimović i Vujičić su takođe saglasni da Radna grupa koju Demokratska partija socijalista (DPS) najavljuje i želi da formira neće dati očekivane rezultate i neće dovesti do fer i poštenih izbora, jer oni koji su 30 godina posvećeni izbornim krađama, ne mogu dovesti do napretka na tom polju, niti je očekivano da sami sebi podmetnu klipove u točkove nelegalne izborne mašinerije.

“Posebno težište sagovornika tokom razgovora bilo je uvođenje otvorenih izbornih lista i preferencijalno glasanje. Par­ti­ja pen­zi­o­ne­ra, in­va­li­da i re­sti­tu­ci­je i Građanska akcija Budve već duže vrijeme zagovaraju da se uvedu otvorene liste, što je i jedna od programskih odrednica Demokratske Crne Gore. Takođe, trojica sagovornika usaglasili su se da je uvođenje sistema otvorenih lista zapravo ulaganje u demokratiju, jer pravo građanina da direktno bira i da bude biran jedno je od osnovnih ljudskih prava”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da je tokom razgovora zaključeno da je u opštinama Budva, Kotor i Herceg Novi, nakon promjene vlasti na čelu sa Demokratama, došlo do finansijske konsolidacije i vraćanja ogromnog duga koje je ostavila prethodna vlast.

“Osim toga, istaknuto je da je u ovim opštinama evidento da se značajna sredstva ulažu u mnogobrojne infrastrukturne projekte od značaja za opštinu, život i rad građana. Naročito se govorilio o opštini Budva, koja je predstavljena kao primjer transparentnog, odgovornog i poštenog rada. Budvanska opština je, na čelu sa Draganom Krapovićem, za nepune dvije godine vratila 25 miliona eura duga prethodne vlasti, a da se pri tome nije zadužila ni cent. Sa druge strane, Opština je u saobraćaj i infrastrukturu uložila preko milion evra”, piše u saopštenju Demokrata.

Joksimović i Vujičić istakli su da su Demokrate partija mladih, stručnih i odgovornih ljudi, koja je u prethodne tri godine izazvala tektonske promjene na političkoj pozornici Crne Gore i za kratko vrijeme postala pojedinačno najjači opozicioni politički subjekt.

“Dvojica Bečićevih sagovornika posebno su pozdravili to što su se poslanici Demokrata odrekli svih poslaničkih privilegija (službenih automobila, troškova za gorivo, mobilnih telefona, stanarina), a da su najveći dio svojih plata uložili u obnovu škola na seoskim područijima. Na kraju, Bečić, Joksimović i Vujičić su istakli da će u narednom periodu intezivno sarađivati u cilju smijene aktuelne vlasti, a zarad dobrobiti svih građana, jer Crna Gora treba da bude država socijalne pravde i vladavine prava, a ne država pojedinaca koji će nauštrb javnog interesa ostvarivati svoje sebične, partikularne interese”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Vijesti

1 komentar

  1. An fascinating discussion will probably be worth comment. I do think that you need to write read more about this topic, it might not become a taboo subject but normally consumers are there are not enough to dicuss on such topics. To another. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com