Home / NOVOSTI / DVA DANA BIO ZAROBLJEN U NAPUŠTENOM RUDNIKU PUNOM ZVEČARKI: Nije imao ni hrane, ni vode, a da bi preživio morao je da uradi nešto zastrašujuće (VIDEO)
Foto: AP, Youtube Printscreen

DVA DANA BIO ZAROBLJEN U NAPUŠTENOM RUDNIKU PUNOM ZVEČARKI: Nije imao ni hrane, ni vode, a da bi preživio morao je da uradi nešto zastrašujuće (VIDEO)

Amerikanac Džon Vadel (62), iz Arizone, dva dana je bio zarobljen u napuštenom rudarskom oknu koje je bilo ispunjeno zvečarkama!

Dok je čekao spas, ubio je tri zmije.

On se spuštao u okno do 30 metara dubine kada mu je pukla oprema, rekao je prijatelj koji ga je pronašao. Vadel je slomio obe noge, a dva dana je bio bez hrane i vode. Spasiocima je trebalo 6 sati da ga izvuku i pošalju u bolnicu.

Prijatelj Teri Šrajder rekao je da ga je Vadel u ponedeljak zvao da mu kaže da ide u rudnik u potrazi za zlatom i plemenitim metalima. Zamolio ga je da ga obiđe ako se kući ne vrati do utorka.

FOTO: AP

Kako se nije vratio kući do srijede, Šrajder je otišao do rudnika koji se nalazi na Vadelovom imanju u mjestu Agili, 145 kilometara sjeverozapadno od Feniksa.

“Kada sam kamionom stigao na imanje, čuo sam ga kako doziva upomoć”, rekao je Šrajder i priznao da se osjeća krivim što ga nije ranije obišao.

FOTO: AP

“Pretpostavljam da mu je pukao karabinjer pa je pao s visine od 12 do 15 metara. On je jak tip. Oba koljena su mu vještačka. Jedno mu je sada pokidano”, rekao je.
Okno je bilo duboko 30 metara
OKNO JE BILO DUBOKO 30 METARAFOTO: AMERIČKA POLICIJA

Majk Balovski, drugi prijatelj, rekao je da misli da je Vadel zvečarke ubio jer je bio gladan. Dodao je da je Vadel iskusan rudar. “Rekao sam mu da ću ga prebiti kada se oporavi jer je u rudnik išao bez pomoći”, kazao je.

Spasilačka akcija je bila veoma kompleksna. Rudar je cijelo vrijeme urlao od bolova.

Prvo je jedan spasilac morao da se spusti kako bi provjerio u kakvom je uopšte stanju povređeni rudar. Uočio je da je Vadel dehidrirao, da su mu slomljeni gležnjevi i noge i da ima opekotine od trenja koje je vjerovatno zaradio hvatajući se za uže.

Šerif Pol Penzon je izjavio: “Naši operativci cijele godine vježbaju za ovakve situacije i drago nam je što se sve dobro završilo.”

U Arizoni ima 13 vrsta zvečarki i svaka od tih vrsta čoveka može da ubije jednim ugrizom.

BBC

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *