“IŠAO JE U TERETANU I REDOVNO VJEŽBAO” Igor (38) umro od posledica utapanja, a policija istražuje gdje su bili SPASIOCI - Volim Podgoricu

“IŠAO JE U TERETANU I REDOVNO VJEŽBAO” Igor (38) umro od posledica utapanja, a policija istražuje gdje su bili SPASIOCI

Užičanin Igor Bogosavljević (38) preminuo je u petak u bolnici u Beogradu od posledica utapanja na Gradskom bazenu u Užicu, a istraga koja se bavi ovim slučajem između ostalog ispituje i odgovornost spasilaca na ovom kupalištu, ali i JP “Veliki park” u čijem sastavu se bazen nalazi.

Utapanje koje je za posledicu imalo smrt mladića koji je radio u apoteci Zdravstvenog centra Užice, dogodilo se u nedelju oko 11 sati. Prema jednoj verziji događaja Bogosavljević je sa ivice bazena upao u vodu, a prema drugoj potonuo tokom plivanja.

FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA

– Igor je kao dijete bolovao od epilepsije, ali je vremenom ozdravio i terapija mu je ukinuta. S obzirom da je bio dobar plivač i često išao na bazen, da je redovno vježbao u teretani i bio spreman, pretpostavka je da je na plivalištu doživeo epi napad koji je bio koban po njega – priča za “Blic” poznanik nesrećnog Užičanina.

Ono što je za sada izvjesno je da utapanje nisu primjetili spasioci, iako se na bazenu u tom trenutku nalazilo tek nekoliko kupača i djeca iz škole plivanja koja su trenirala u dijelu plivališta posebno određenom za to.

Igor BogosavljevićFOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA
Igor Bogosavljević

– Šta su spasioci radili u tom trenutku i zašto nisu primjetili utapanje, ali i da li su bili na dužnosti – trenutno se utvrđuje. Da je čovjek duže vrijeme ispod vode, prijavio im je jedan od kupača kome je bilo čudno da Igor toliko dugo ne izranja. Prema zakonu koji reguliše bezbjednost na kupalištima na olimpijskim bazenima mora dežurati po troje spasilaca, a njih je u toj smjeni bilo samo dvojica – priča naš izvor.

Tek po prijavi kupača, koji je primjetio prizor tijela pod vodom, Bogosavljević je izvučen iz vode, i na licu mjesta mu je ukazana prva pomoć. Odmah je prevežen u užičku bolnicu odakle je, zbog velike količine vode u plućima, u utorak prevežen u Beograd gdje je nekoliko dana kasnije preminuo.

FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA

Po riječima njegovih poznanika, ljekari sa VMA tražili su kliničku odbukciju koja bi trebalo da utvrdi koliko je vremena ovaj Užičanin proveo pod vodom.

– Uvjereni samo da će nadležni organi u najkraćem mogućem roku utvrditi sve okolnosti i uzroke ove tragedije. U tom postupku imaće svu neophodnu pomoć Grada Užica i svih njegovih službi. Ukoliko se utvrdi postojanje elemenata krivične ili neke druge odgovornosti bilo kog lica za ovu tragediju, preduzećemo sve zakonske disciplinske mere u sklopu svojih ovlašćenja i o tome obavijestiti javnost – saopštila je informativna služba Grada Užica.

Kako je Igor bio radnik užičke bolnice, a i njegova slijepa majka je radni vijek provela na telefonskoj centrali ove ustanove, sve troškove prevoza posmrtnih ostataka i sahrane preuzeli su Zdravstveni centar Užice i Sindikat zdravstva i socijalne zaštite.

Blic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com