“IZABRAO JE DA UGROZI SEBE, A NE DRUGE” Svjedoci jezive nesreće videli krvavog vozača i kako mu “kost viri iz noge” - Volim Podgoricu

“IZABRAO JE DA UGROZI SEBE, A NE DRUGE” Svjedoci jezive nesreće videli krvavog vozača i kako mu “kost viri iz noge”

U saobraćajnoj nesreći koja se jutro dogodila na Slaviji teško je povređen vozač Avram Č. (60), koji je od siline udarca izleteo kroz šoferšajbnu kada se autobus zakucao u banderu. Prema riječima očevidaca, scene koje su se ovog jutra mogle videti na Slaviji, ličile su na horor film.

– Kada sam čuo da je nešto puklo oko 6.30, pogledao sam u pravcu odakle je dopirao zvuk i nisam mogao da vjerujem šta vidim. Bandera je prošla kroz prednji dio autobusa, a čovjek je izletio napolje. Uopšte mi nije jasno kako je do toga došlo – ispričao je i dalje šokirani svjedok koji je jutros krenuo na posao.

Devastirani autobus maltene nasađen na stub javne rasvjete izgledao je, kaže, nadrealno. Prolaznici su odmahivali glavom u nevjerici, stranci zastajkivali da fotografišu, a nikom od njih nije jasno kako je do nesreće došlo.

Kišom razmazane lokve krvi ostale su na pločniku da svjedoče o tome koliko je ova nesreća ozbiljna.

– Moja procjena je da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i da je mogao da bira da li će udariti neko drugo vozilo i time možda ugroziti nekog drugog ili banderu. On je očigledno odabrao da žrtvuje sebe – dodaje naš sagovornik.

Nesrećnom vozaču koji je proletio kroz staklo u pomoć su pritekle kolege koje su se u tom trenutku našle na kružnom toku.

– Položili su ga na pločnik i odmah se vidjelo da su ozbiljne povrede u pitanju. Bilo je krvi svuda, a noga mu je bila u veoma lošem stanju. Koliko sam mogla da vidim, kost mu je virila iz noge, lice i grudi su mi bili krvavi, a drugi vozači su se svojski potrudili da mu pruže pomoć. Sreća pa je hitna pomoć stigla brzo – priča žena iz obližnjeg lokala koja je pristizala na posao u vreme nesreće.

Kao i ona, i drugi radnici okolnih lokala bili su u šoku. Prolaznici su zastajkivali i u nevjerici odmahivali glavom pri pogledu na krvav pločnik i kao konzerva zgužvan autobus.

Na licu mjesta bile se kolege stradalog vozača, zaposlenog kod privatnog auto-prevoznika “Ariva”. Ne mogu da povjeruju da se to Avramu dogodilo jer je radnik za primjer i vozač za dugogodišnjim iskustvom.

– Kod nas je zaposlen od jula 2005. i nikada nije bio kažnjen, samo nagrađivan. To je jedan od onih vozača na koje mladi treba da se ugledaju. Čuo sam se sa porodicom, oni su uz njega u Urgentnom centru. Pristojan čovek, iskusan, uvijek uredan, odgovorno obavlja svoj posao. Teško mi je da razumem kako je došlo do ovoga, a ja u svojoj karijeri ne pamtim da sam vidio ovako nešto – rekao nam je Dragan Jevtić, šef saobraćaja u “Arivi”.

Konzorcijum: Vozilo bilo ispravno

Dok jedni smatraju da je razlog nesreće neprilagođena brzina, drugi krive mokar kolovoz. Pojavile su se i sumnje da je na vozilu ipak bilo neispravnosti, ali niko za sada ne može da tvrdi šta je dovelo do ovakve nesreće. Kolege sumnjaju i da je Avram doživeo srčani udar tokom vožnje i da je tako došlo do nezgode.

Iz Konzorcijuma privatnih prevoznika tvrde da je taj autobus prije samo dva mjeseca izašao iz fabrike.

– Vozilo je novo, prije mjesec dana registrovano. Prošlo je tehnički pregled, pa pretpostavljam da ipak nije posredi neispravnost. Ali, prerano je tvrditi bilo šta. Sačekaćemo rezultate istrage koji će rasvetliti cio lučaj – rekao je Drago Tošić ispred Konzorcijuma privatnih prevoznika za “Blic”.

Problemi sa odvoženjem autobusa

Šlep služba koja je bila jutros angažovala imala je ozbiljnih poteškoća oko odvoženjem autobusa. Najveću muku zadala im je bandera, koja se nalazila duboko u autobusu.

Blic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com