NESTVARNE CIJENE GORIVA: Pogledajte razlike u cijenama kod nas i ostatku Evrope - Volim Podgoricu

NESTVARNE CIJENE GORIVA: Pogledajte razlike u cijenama kod nas i ostatku Evrope

Ministarstvo ekonomije objavilo je sedmični bilten o cijenama eurodizela i eurosupera BMB 95 u Crnoj Gori, regionu i Evropi.

Crna Gora se cijenama za litar goriva od 1,35 za eurodizel i 1,41 euro za eurosuper približila rekordu iz 2012. godine. Cijene goriva u Crnoj Gori više su nego u mnogim razvijenim evropskim državama.

Kada je riječ o cijeni eurosupera u regionu, u Crnoj Gori je jeftiniji od Albanije, ali skuplji od Srbije, Bosne, Makedonije.

Malo niže cijene su od onih u Hrvatskoj, značajno od Italije, ali je zato eurosuper u Crnoj Gori skuplji nego što je u Sloveniji, Austriji, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji.

Cijena eurodizela u Crnoj Gori je niža nego u Albaniji, Srbiji, Hrvatskoj. No, cijena je viša nego u Makedoniji, BiH, Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Sloveniji.

Cijena eurodizela u Crnoj Gori niža je nego u Italiji i Španjji, ali je značajno napomenuti da je skuplji nego u nekim od najrazvijenijih zemalja Evrope kao što su  Njemačka, Poljska, Češka.

Crna Gora bilježi neslavni rekord cijena goriva tokom 2012. godine kada je litar eurosupera iznosio euro i po.

CdM

4 komentara

  1. Sramno. Bestidno. Da nam je sve u drzavuidealno, a da je ovo ovako ka sto jes, dovoljan bi bio razlog dapadne vlada! I da DPS nikad za vjekove vjekova ne bude visenavlasti! Ova cijena je teska sramota i bruka i izivljavanje lopovskog DPSkadra po nejakom narodu!

  2. Can I just say what a reduction to find somebody who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You definitely know the right way to carry a difficulty to mild and make it important. More people must learn this and perceive this facet of the story. I cant imagine youre no more in style since you definitely have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com