PITALI AMERIKANCE GDJE SU RUSIJA, HRVATSKA, SIRIJA… Rezultati testa su urnebesni, pokazali koliko nemaju pojma! - Volim Podgoricu

PITALI AMERIKANCE GDJE SU RUSIJA, HRVATSKA, SIRIJA… Rezultati testa su urnebesni, pokazali koliko nemaju pojma!

Nova anketa je potvrdila da Amerikanci slabo znaju geografiju, za razliku od na primer Evropljana.

Samo 28 procenata Amerikanaca uspjelo je da pokaže na čistoj karti gdje se nalazi Sirija, neki su pomiješali Rusiju sa Španijom, a neki Dansku i Uzbekistan!

U testu iz geografije, u kom je učestvovalo dve hiljade ljudi, žitelji Evrope su „bez muke pobijedili Amerikance“.

Učesnici ankete su zamoljeni da na čistoj interaktivnoj karti svijeta pronađu 16 zemalja: Kinu, Indiju, Japan, Sjevernu Koreju, Vijetnam, Egipat, Irak, Avganistan, Iran, Izrael, Siriju, Maroko, Somaliju, Nigeriju, Brazil i Venecuelu.

FOTO: PRINTSCREEN DEJLI MEJL

Najveći broj ispitanika je s lakoćom pronalazio Kinu, a najteže im je bilo da pronađu Nigeriju. Pored toga, anketa je pokazala da je svega 28,2 odsto Amerikanaca uspjelo da pronađe na karti Siriju.

Evropljani su imali zadatak i da na karti pronađu američke države. Prema rezultatima ankete, države kao što su Florida i Kalifornija, koje svake godine primaju veliki broj turista, pronalažene su s većim uspjehom od ostalih, navodi „Dejli mejl“.

Amerikance su, takođe, zamolili da nađu 11 evropskih zemalja. Najlakše su pronalazili Španiju i Veliku Britaniju (70 i 69 odsto). Najviše teškoća imali su s Hrvatskom, koju je uspjelo da pokaže svega 21,1 odsto Amerikanaca. S Ukrajinom, takođe, nije bilo lako: tu zemlju je uspelo da pronađe 45 odsto Amerikanaca, a 15,2 odsto je pokazalo susjednu Bjelorusiju.

Britanski list na osnovu rezultata testa zaključuje da neki od njegovih učesnika uopšte nisu posjećivali časove geografije, navodeći kao primjer da je devetoro ljudi Rusiju pomiješalo sa Španijom, a 15 njih je bilo ubijeđeno da je Kazahstan Njemačka. Troje ispitanika je pomiješalo Dansku i Uzbekistan, navodi „Dejli mejl“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com