VJEROVALI ILI NE?! Zvao Hitnu pomoć 314 puta, dočekao ih sa viskijem u rukama - Volim Podgoricu

VJEROVALI ILI NE?! Zvao Hitnu pomoć 314 puta, dočekao ih sa viskijem u rukama

Jedan britanski penzioner dobrog zdravstvenog stanja u pet je godina pozvao Hitnu pomoć ukupno 314 puta i napravio 50.000 funti nepotrebnog troška službi, piše britanski Dejli Mejl.

Hitna je Džona Harvija (73) čak 149 puta odvela u bolnicu, međutim čovjeku ni jednom nije trebala nikakva medicinska pomoć. Nakon što je sud čuo da je Harvi išao toliko daleko da je nagovorio i potpune strance da za njega zovu hitnu, osudio ga je na 20 mjeseci zatvora.

Tužiteljka Helen Randal rekla je sudu da je Harvi, sa osušenom krvi na licu, na ulici prišao dvojici nepoznatih ljudi. Obojica su nazvali Hitnu pomoć jer im se učinilo da je starac ozbiljno bolestan. Tužiteljka je rekla kako je bolničar Džejms Dejvis stigao na poziv i našao Harvija kako sjedi kod kuće na terasi i pijucka viski.

“Dejvis je napravio nekoliko analiza na Harviju i ustanovio da je savršeno zdrav”, istakla je.

Osim toga, službe Hitne pomoći ukupno su potrošile 320 sati na dovođenje Harvija u bolnicu. U dosta slučajeva, on bi jednostavno sam išetao od tamo prije nego što je uopšte pregledan.

Kako je Harvi priznao da je prekršio raniju naredbu suda da prestane da bespotrebno zove Hitnu pomoć, sudija Pol Tomas odredio mu je kaznu od 20 mjeseci zatvora.

“Jednostavno ne razumijem zašto se tako ponašate. Ugrožavate društvo. Jedini zaključak koji mogu izvući je da to radite iz čiste zlobe kad popijete”, rekao mu je sudija.

“Brojke su zaprepašćujuće. Protraćili ste gotovo 50.000 funti sredstava namijenjenih ljudima kojima je pomoć potrebna. Svi smo svjesni toga da je potražnja za zdravstvenim uslugama, a vi svojim ponašanjem rizikujete živote drugih ljudi”, kazao je sudija.

24sata.hr

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com